Koteletter med dampede grønnsaker

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nakkekoteletter er perfekt middagsmat som passer godt i en travel hverdag. Server med dampede grønnsaker og poteter.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkmiddels store poteter
1 ssTINE Meierismør til steking
4 stknakkekoteletter av svin
¼ tssalt
¼ tspepper
½ stkblomkål
½ stkbrokkoli
2 stkgulrøtter
8 ssKesam® Mager Naturell 300 g
1 dlpersille

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Smelt smør i en varm stekepanne. Brun kotelett raskt i pannen og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la kotelettene ettersteke med lokk over ¾ av pannen i ca. 5 minutter.
    3. Del blomkål, brokkoli og gulrot i passende serveringsstykker og damp dem i en kjele over dampinnsats, eller kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt.
    4. Server hver kotelett med kokte poteter, dampede grønnsaker og Kesam. Pynt med litt persille.

Tips:

Svinekoteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Skjærer du vekk fettranden på koteletten, er det dessuten svært magert kjøtt.

Kommentarer

  Legg til kommentar