Håndkle og blad
Koteletter med dampede grønnsaker
(99)

Koteletter med dampede grønnsaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nakkekoteletter er perfekt middagsmat som passer godt i en travel hverdag. Server med dampede grønnsaker og poteter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stkmiddels store poteter
1 ssTINE Meierismør til steking
4 stknakkekoteletter av svin
¼ tssalt
¼ tspepper
½ stkblomkål
½ stkbrokkoli
2 stkgulrøtter
8 ssKesam® Mager Naturell 300 g
1 dlpersille
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Smelt smør i en varm stekepanne. Brun kotelett raskt i pannen og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la kotelettene ettersteke med lokk over ¾ av pannen i ca. 5 minutter.
    3. Del blomkål, brokkoli og gulrot i passende serveringsstykker og damp dem i en kjele over dampinnsats, eller kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt.
    4. Server hver kotelett med kokte poteter, dampede grønnsaker og Kesam. Pynt med litt persille.
Blått hjerte
Tips!

Svinekoteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Skjærer du vekk fettranden på koteletten, er det dessuten svært magert kjøtt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat