Karbonader av rotgrønnsaker
Oppskrift på vegetarkarbonader med smak av sennep og persille. Prøv en kjøttfri middag!
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 200 g gulrot
- 150 g kålrot
- 150 g sellerirot
- 150 g pastinakk
- 1 stykk løk
- 1 ss olje
- 3 stykk egg
- 0.5 dl hvetemel
- 1 ss grov sennep
- 2 ss hakket persille
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk, og riv dem grovt på et rivjern. Skjær løk i strimler.
2
Stek rotgrønnsaker og løk i olje til alt er litt mykt. Avkjøl noe.
3
Bland inn egg, mel, sennep og persille. Krydre med salt og pepper.
4
Stek kaker av røren i olje. Stek på begge sider til de er gjennomstekt.
TipsHvis du har kokte grønnsaksrester i kjøleskapet, kan de hakkes opp og brukes i denne oppskriften.