Skip to main content

Kjøttkaker uten kjøtt

Enkel
30min

Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.

4.1
(52)
Next ImageKjøttkaker uten kjøtt

Ingredienser

Antall porsjoner

potetmos:

800 g
potet
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
hakket gressløk

saus:

1 pose
brun saus

vegetarkaker:

1 stk
egg
0.5 dl
strøkavring
300 g
Quornfarse, eller annen vegetarfarse
1 stk
finhakket løk
2 ss
hakket basilikum
1 ss
olje til steking

tilbehør:

100 g
salat
50 g
tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.

saus:

  1. Lag saus som anvist på pakken.

vegetarkaker:

  1. Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.

  2. Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Del kakene, og server dem varme i wraps sammen med salat, dressing og finsnittede grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter