Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kalvestek med glaserte gulrøtter

Enkel
2t

Kalvekjøtt er lyst, lett, delikat og mørt. Denne oppskriften på en klassisk middag passer fint både som søndagsmiddag og til fest.

3.8
(123)
Next ImageKalvestek med glaserte gulrøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt:

1 kg
kalvefilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Potet:

8 stk
middels store potet

Glaserte gulrøtter:

8 stk
små gulrot
1 ss
persille
1 ss
honning

Saus:

2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
madeira eller sherry

Tilbehør:

4 ss
ripsgelé

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160º.

  2. Smelt smør i en stekepanne. Stek kjøtt på alle sider på sterk varme, til det blir brunt.

  3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og legg det i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser ca. 60º. Steketiden er ca. 1 t og 30 min, men er avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Ønsker du gjennomstekt kjøtt, kan du steke til termometeret viser 70º. Ta kjøttet ut og pakk inn i folie. Hold kjøttet varmt og la det hvile i ca. 15 minutter før oppskjæring.

Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Glaserte gulrøtter:

  1. Kok gulrot knapt møre i lettsaltet vann. Skjær persille i små biter. Smelt smør og honning i en kjele og dypp gulrøttene i blandingen. Rull gulrøttene i persille og krydre med salt og pepper.

Saus:

  1. Smelt smør og hvetemel. Spe ut med fløte og sky fra kjøttet. Smak til med salt og pepper, og kanskje en skvett madeira eller sherry. Server kjøttet med poteter, saus, glaserte gulrøtter og ripsgelé.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er lurt å bruke steketermometer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter