Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker
0

Hjemmelagde kjøttkaker

(262)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

grønnsaker:

800 gpoteter
4 stkgulrøtter

Kålstuing:

600 ghodekål
2 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
¼ tspepper

Kjøttkaker:

1 stkløk
500 gkjøttdeig
1 stkegg
2 sspotetmel
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
2 ssTINE Meierismør

tilbehør:

2 dltyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

  • grønnsaker:

    1. Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.
    2. Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.
  • Kålstuing:

    1. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.
    2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
  • Kjøttkaker:

    1. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
    2. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.

Kommentarer