Håndkle og blad
Hjemmelagde kjøttkaker
(366366)

Hjemmelagde kjøttkaker

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

grønnsaker:

800 gpoteter
4 stkgulrøtter

Kålstuing:

600 ghodekål
2 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
¼ tspepper

Kjøttkaker:

1 stkløk
500 gkjøttdeig
1 stkegg
2 sspotetmel
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
2 ssTINE Meierismør

tilbehør:

2 dltyttebærsyltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.
    2. Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.
    1. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.
      Slik lager du kålstuing:
    2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
    1. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
    2. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.
Blått hjerte
Tips!

Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat