Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Hjemmelagde kjøttkaker

Middels
40min

Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

3.7
(708)
Next ImageHjemmelagde kjøttkaker

Ingredienser

Antall porsjoner

grønnsaker:

800 g
potet
4 stk
gulrot

Kålstuing:

600 g
hodekål
3 ss
hvetemel
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Kjøttkaker:

1 stk
løk
500 g
kjøttdeig
1 stk
egg
2 ss
potetmel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

tilbehør:

2 dl
tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt og kok møre, i ca. 20 minutter.

  2. Skjær gulrøttene i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.

Kålstuing:

  1. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.

  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.

Kjøttkaker:

  1. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.

  2. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.

    Tips

    Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker. Prøv vår oppskrift på hjemmelaget brun saus. Prøv vår oppskrift på hjemmelaget brun saus. 
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter