
Hjemmelagde kjøttkaker
Middels•40 min min
Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!
Ingredienser
Antall porsjoner
grønnsaker:
-
800 gpoteter
-
4 stkgulrøtter
Kålstuing:
-
600 ghodekål
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
5 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Kjøttkaker:
-
1 stkløk
-
500 gkjøttdeig
-
1 stkegg
-
2 sspotetmel
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ss
tilbehør:
-
2 dltyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.
-
2
Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.
Kålstuing:
-
3
Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.
Slik lager du kålstuing
-
4
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
Kjøttkaker:
-
5
Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
-
6
Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.