Hjemmelagde karbonader med stekt løk

Hjemmelagde karbonader med stekt løk

Kommentarer 6
  • Middels
  • 40 min
Karbonader gjør seg like godt til kvelds som til middagskos. Stekt løk til er en selvfølge.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk gulrøtter
8 stk poteter
200 g erter
500 g karbonadedeig
1 ss potetmel
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss kaldt vann
1 ss TINE Meierismør til steking
2 stk løk
½ ts sukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrot i biter. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Ha i gulrøttene de siste 15 minuttene. Ha i erter de siste 3 minuttene.
    2. Ha karbonadedeig og potetmel i en kjøkkenmaskin og krydre med salt og pepper. Kjør raskt sammen. Spe med vann til passe konsistens. Deigen kan også arbeides sammen for hånd.
    3. Form deigen til karbonader. Stek karbonadene i smør på middels sterk varme til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.
    4. Skjær løk i skiver og stek i smør på middels sterk varme til den er myk og har pen farge. Krydre med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Ha over et par spiseskjeer vann, og la væsken koke inn i løken. Server løken til karbonadene sammen med poteter, gulrøtter og erter.
Tips!

Karbonader egner seg godt til frysing. Pakk karbonadene i lufttette poser eller beholdere, så holder de seg i flere måneder.

Kommentar

Kommentarer

  • Ragnhild hennie

    3 år siden
    Jeg har stekt en del løk jeg skal bruke på coldtbord 7/5 og lurer på om den holder seg I kjøleskapet til da .... eller må jeg fryse den.?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ragnhild, Da vil jeg anbefale deg å fryse løken. Stekt løk kan få en ubehagelig bismak etter noen dager i kjøleskap. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Bea

    5 år siden
    Kan man fryse løken også?

    Kommenter  (5)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Bea! Stekt løk kan du fryse ned. Ha en fin dag videre!

      Kommenter  (2)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    En velkjent og meget god middag. Som vi ikke må la gå i glemmeboken.

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Helt enig, Wenche! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat