Gravet kjøtt med tyttebærrømme
Enkel•20 min min
Gravet kjøtt er delikat og passer veldig godt på koldtbordet. Kjøttet må stå kjølig i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 sseinebær
-
½ pottefrisk rosmarin
-
1 tsgrovmalt pepper
-
2 sssalt
-
2 sssukker
-
½ dlcognac
-
½ dlolivenolje
-
1 kgindrefilet av storfe, elg eller reinsdyr
Tyttebærrømme:
-
1 dltyttebær
-
3 dl
Tilbehør:
-
1 pakkeflatbrød
Slik gjør du det
-
1
Knus einebærene. Bland rosmarin, einebær og pepper med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.
-
2
Legg kjøttet på et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig.
-
3
Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La det stå i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.
-
4
Ved servering tørker du av krydderblandingen og skjærer kjøttet i tynne skiver på skrå.
tyttebærrømme:
-
5
Ha tyttebærene i en bolle, og rør godt sammen. Rør rømme og de rørte tyttebærene lett sammen og server til kjøttet. Flatbrød er godt til.