Grønnsakswok med svin

Grønnsakswok med svin

0
 • Enkel
 • 30 min
Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

Ingredienser

Svinekjøtt:

400 g strimlet svinekjøtt

Marinade:

3 cm frisk ingefær
1 ts tørket rosmarin
2 ss soyasaus
½ dl plommesyltetøy
1 stk sitron

Grønnsaker:

3 stk gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 stk paprika
4 stk vårløk
300 g mais

Nudler:

500 g eggnudler

Slik gjør du det

  1. Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.
 1. Marinade:

  1. Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).
 2. Grønnsaker:

  1. Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.
  2. Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.
  3. Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.
 3. Nudler:

  1. Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
  2. Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.
Tips

Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat