
Grønnsakswok med svin
- Enkel
- 30 min
Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

Ingredienser
Svinekjøtt:
400 g | strimlet svinekjøtt |
Marinade:
3 cm | frisk ingefær |
1 ts | tørket rosmarin |
2 ss | soyasaus |
½ dl | plommesyltetøy |
1 stk | sitron |
Grønnsaker:
3 stk | gulrøtter |
3 stilker | stangselleri |
1 stk | paprika |
4 stk | vårløk |
300 g | mais |
Nudler:
500 g | eggnudler |


Slik gjør du det
-
-
Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.
-
-
Marinade:
-
Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).
-
-
Grønnsaker:
-
Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.
-
Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.
-
Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.
-
-
Nudler:
-
Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
-
Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.
-

Tips!
Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.
La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer