Grønnsakswok med svin
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Svinekjøtt:
-
400 gstrimlet svinekjøtt
Marinade:
-
3 cmfrisk ingefær
-
1 tstørket rosmarin
-
2 sssoyasaus
-
½ dlplommesyltetøy
-
1 stksitron
Grønnsaker:
-
3 stkgulrøtter
-
3 stilkerstangselleri
-
1 stkpaprika
-
4 stkvårløk
-
300 gmais
Nudler:
-
500 geggnudler
Slik gjør du det
-
1
Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.
Marinade:
-
2
Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).
Grønnsaker:
-
3
Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.
-
4
Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.
-
5
Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.
Nudler:
-
6
Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
-
7
Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.