Fransk kjøttgryte

(117)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stksjalottløk
1 pakkebacon (ca 150 g)
1 stkrød paprika
10 stksjampinjong
1 ssTINE Meierismør til steking
600 goksekjøtt
1 ½ dlvann
2 sskalvefond
3 dlTINE Matfløte eller Kremfløte
4 sshakket timian
1 tssalt
¼ tspepper

Potetmos:

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tsrevet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  • Fransk kjøttgryte:

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  • Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Tips:

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentarer