Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

24
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stk sjalottløk
1 pakke bacon (ca 150 g)
1 stk rød paprika
10 stk sjampinjong
1 ss TINE Meierismør til steking
600 g oksekjøtt
1 ½ dl vann
2 ss kalvefond
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte
4 ss hakket timian
1 ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips!

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentarer

  • Connie

    2 måneder siden
    Veldig god gryte😊
    Hvilke oksekjøtt anbefaler du?
    Skal lage til 14

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Connie,

      Hva med å bruke bog, nakkekjøtt eller høyrygg?

      Dette kjøttet passer godt i gryter :)

      God matlaging!

       (0)

      • Connie

        2 måneder siden
        Supert,takk for svar😊

         (0)


  • Andrea

    3 måneder siden
    Veldig god!

     (0)


  • Cindy

    3 måneder siden
    Er det mulig å erstatte kjøttet med kylling? Jeg er en 11 år gammel jente som skal lage middag til hele familien på søndag og det haster! Er denne vanskelig å lage for så unge som meg tror du?

     (0)

    • Chris

      3 måneder siden
      Bytt ut oksefond med kyllingfond så blir det nok godt det :)

       (1)

    • Cindy

      3 måneder siden
      Jeg vil lage en litt mer sunnere middag og skal ha 0% rødt kjøtt. Hvor mye kylling skal man erstatte kjøttet med?

       (0)

      • Cindy

        3 måneder siden
        Også skal jeg ikke ha oppi bacon

         (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Cindy,

      Gikk det fint på søndag? Lage du oppskriften? Det går fint an å bytte ut til kylling og kyllingfond/kraft. Erstatt med samme mengde kjøtt :) God matlaging!

       (0)

      • Cindy

        3 måneder siden
        Ja, hele familien likte den! Kjempegod! Anbefales

         (0)


  • Cecilie

    4 måneder siden
    Er denne god å spise dagen etter?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Denne er like god dagen etter :) Kos deg, Cecilie!

       (0)


  • Randi

    1 år siden
    Tips! Hvitløksfedd og rikelig med persille i denne gryteretten kan anbefales!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine tips og erfaringer med oss alle :) God matlaging videre!

       (1)


  • Bente

    3 år siden
    Ka trur du om hjort i stedet for okse?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Det høres veldig spennende ut, men jeg ville kanskje brukt denne istedenfor; http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/viltgryte

       (1)


  • Marit

    3 år siden
    Kan fransk kjøttgryte serveres med ris? Skal ha 45 til middag, og potetstappe blir ikke så enkelt å få til. Hilsen Marit..

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marit, Selvsagt kan du servere denne med ris istedenfor potetstappe. Lykke til med selskapet :)

       (0)


  • Mona Bjørnsen

    4 år siden
    Denne var nydelig! Har prøvd å få lagt den på pinterest, men fikk ikke det til.

     (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mona, Så hyggelig å høre at du likte fiskegryta! Og takk for at du meldte fra om at Pinterest-funksjonen ikke fungerte. Vi har nå rettet opp i den tekniske feilen. Det kan hende du må trykke "oppdater" i nettleseren første gang, for å få funksjonen til å fungere.

       (0)


  • OHenning

    6 år siden
    Denne ER HELT "KONGE".. Har også prøvd med svin.. Godt det og + hadde gulrot og blomkål, og hjemmelaget potetstappe!! NYYYDLIG!!! Mmmm... Takk

     (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så hyggelig at du har fått smaken på denne gode kjøttgryta! Takk for tipset om alternativer til kjøttvalget! :)

       (1)


  • Rolf-André

    7 år siden
    Fantastisk god! Bør lages noen porsjoner ekstra, for gjesten slutter ikke å spise selv lenge etter at magen er full :)

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat