Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

25
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stk sjalottløk
1 pakke bacon (ca 150 g)
1 stk rød paprika
10 stk sjampinjong
1 ss TINE Meierismør til steking
600 g oksekjøtt
1 ½ dl vann
2 ss kalvefond
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte
4 ss hakket timian
1 ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentarer

  • Henriette

    5 måneder siden
    Ingenting og utsette på selve gryten! Jeg bytta ut paprika med gulrot, fordi noen i familien ikke liker paprika. Men ellers var den aldeles utmerket. Prøvde meg også på potetmosen, men brukte dessverre for små poteter til at det ble noe av noe. Kanskje skrive potetmengde i ca. vekt til en annen oppskrift?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat