Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stk sjalottløk
1 pakke bacon (ca 150 g)
1 stk rød paprika
10 stk sjampinjong
1 ss TINE Meierismør til steking
600 g oksekjøtt
1 ½ dl vann
2 ss kalvefond
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte
4 ss hakket timian
1 ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips!

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentar

Kommentarer

  • Randi

    6 måneder siden
    Tips! Hvitløksfedd og rikelig med persille i denne gryteretten kan anbefales!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips og erfaringer med oss alle :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Bente

    3 år siden
    Ka trur du om hjort i stedet for okse?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Det høres veldig spennende ut, men jeg ville kanskje brukt denne istedenfor; http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/viltgryte

      Kommenter  (0)


  • Marit

    3 år siden
    Kan fransk kjøttgryte serveres med ris? Skal ha 45 til middag, og potetstappe blir ikke så enkelt å få til. Hilsen Marit..

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marit, Selvsagt kan du servere denne med ris istedenfor potetstappe. Lykke til med selskapet :)

      Kommenter  (0)


  • Mona Bjørnsen

    4 år siden
    Denne var nydelig! Har prøvd å få lagt den på pinterest, men fikk ikke det til.

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mona, Så hyggelig å høre at du likte fiskegryta! Og takk for at du meldte fra om at Pinterest-funksjonen ikke fungerte. Vi har nå rettet opp i den tekniske feilen. Det kan hende du må trykke "oppdater" i nettleseren første gang, for å få funksjonen til å fungere.

      Kommenter  (0)


  • OHenning

    5 år siden
    Denne ER HELT "KONGE".. Har også prøvd med svin.. Godt det og + hadde gulrot og blomkål, og hjemmelaget potetstappe!! NYYYDLIG!!! Mmmm... Takk

    Kommenter  (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig at du har fått smaken på denne gode kjøttgryta! Takk for tipset om alternativer til kjøttvalget! :)

      Kommenter  (1)


  • Rolf-André

    6 år siden
    Fantastisk god! Bør lages noen porsjoner ekstra, for gjesten slutter ikke å spise selv lenge etter at magen er full :)

    Kommenter  (3)


  • Silje

    7 år siden
    Denne var veldig god! Jeg brukte ferdigstekt oksestek og sjyen fra den istedefor kalvefond. kjøttet ble utrolig mørt, smeltet nesten på tungen! Denne retten anbefales! NAM!

    Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat