Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

27
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stk sjalottløk
1 pakke bacon (ca 150 g)
1 stk rød paprika
10 stk sjampinjong
1 ss TINE Meierismør til steking
600 g oksekjøtt
1 ½ dl vann
2 ss kalvefond
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte
4 ss hakket timian
1 ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentarer

  • Christian

    3 dager siden
    Hadde i tillegg i 3 fedd hvitløk og 4 ss persille som putret med i ca. 5 timer.
    2 gulrøtter 25 minutter før servering.
    1/2 blomkål og 1/2 brokkoli 15 minutter før servering.
    Smakte til med salt, pepper, balsamico og tyttebærsyltetøy.
    Ble en ny favoritt 👍

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      1 dager siden
      Godt forslag hvis man ønsker å langtidskoke 😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat