Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

25
  • Enkel
  • 45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser

Fransk kjøttgryte:

8 stk sjalottløk
1 pakke bacon (ca 150 g)
1 stk rød paprika
10 stk sjampinjong
1 ss TINE Meierismør til steking
600 g oksekjøtt
1 ½ dl vann
2 ss kalvefond
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte
4 ss hakket timian
1 ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
    2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
    3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
    4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips!

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Kommentarer

  • Henriette

    2 måneder siden
    Ingenting og utsette på selve gryten! Jeg bytta ut paprika med gulrot, fordi noen i familien ikke liker paprika. Men ellers var den aldeles utmerket. Prøvde meg også på potetmosen, men brukte dessverre for små poteter til at det ble noe av noe. Kanskje skrive potetmengde i ca. vekt til en annen oppskrift?

     (0)


  • Connie

    3 måneder siden
    Veldig god gryte😊
    Hvilke oksekjøtt anbefaler du?
    Skal lage til 14

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Connie,

      Hva med å bruke bog, nakkekjøtt eller høyrygg?

      Dette kjøttet passer godt i gryter :)

      God matlaging!

       (0)

      • Connie

        3 måneder siden
        Supert,takk for svar😊

         (0)


  • Andrea

    5 måneder siden
    Veldig god!

     (0)


  • Cindy

    5 måneder siden
    Er det mulig å erstatte kjøttet med kylling? Jeg er en 11 år gammel jente som skal lage middag til hele familien på søndag og det haster! Er denne vanskelig å lage for så unge som meg tror du?

     (0)

    • Chris

      5 måneder siden
      Bytt ut oksefond med kyllingfond så blir det nok godt det :)

       (1)

    • Cindy

      5 måneder siden
      Jeg vil lage en litt mer sunnere middag og skal ha 0% rødt kjøtt. Hvor mye kylling skal man erstatte kjøttet med?

       (0)

      • Cindy

        5 måneder siden
        Også skal jeg ikke ha oppi bacon

         (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Cindy,

      Gikk det fint på søndag? Lage du oppskriften? Det går fint an å bytte ut til kylling og kyllingfond/kraft. Erstatt med samme mengde kjøtt :) God matlaging!

       (0)

      • Cindy

        4 måneder siden
        Ja, hele familien likte den! Kjempegod! Anbefales

         (0)


  • Cecilie

    6 måneder siden
    Er denne god å spise dagen etter?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Denne er like god dagen etter :) Kos deg, Cecilie!

       (0)


  • Randi

    1 år siden
    Tips! Hvitløksfedd og rikelig med persille i denne gryteretten kan anbefales!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine tips og erfaringer med oss alle :) God matlaging videre!

       (1)


  • Bente

    3 år siden
    Ka trur du om hjort i stedet for okse?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Det høres veldig spennende ut, men jeg ville kanskje brukt denne istedenfor; http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/viltgryte

       (1)


  • Marit

    4 år siden
    Kan fransk kjøttgryte serveres med ris? Skal ha 45 til middag, og potetstappe blir ikke så enkelt å få til. Hilsen Marit..

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Marit, Selvsagt kan du servere denne med ris istedenfor potetstappe. Lykke til med selskapet :)

       (0)


  • Mona Bjørnsen

    4 år siden
    Denne var nydelig! Har prøvd å få lagt den på pinterest, men fikk ikke det til.

     (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mona, Så hyggelig å høre at du likte fiskegryta! Og takk for at du meldte fra om at Pinterest-funksjonen ikke fungerte. Vi har nå rettet opp i den tekniske feilen. Det kan hende du må trykke "oppdater" i nettleseren første gang, for å få funksjonen til å fungere.

       (0)


  • OHenning

    6 år siden
    Denne ER HELT "KONGE".. Har også prøvd med svin.. Godt det og + hadde gulrot og blomkål, og hjemmelaget potetstappe!! NYYYDLIG!!! Mmmm... Takk

     (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så hyggelig at du har fått smaken på denne gode kjøttgryta! Takk for tipset om alternativer til kjøttvalget! :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat