Enchiladas med kjøttdeig

Enchiladas med kjøttdeig

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
  • 10 min
Enchilada er gratinerte og kjøttfylte tortillalefser fra Mexico. Her hjemme spiser vi ofte enchilladas som kosemat på fredag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus:

1 stk løk
½ stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
400 g hermetiske tomater (400 g = 1 boks)
½ ts salt
1 ss sukker

Enchilada:

400 g kjøttdeig
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ts tacokrydder (kan sløyfes)
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
8 stk tortillalefser , gjerne fullkorn
200 g Norvegia® Revet eller annen revet gulost
1 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C, eller 200°C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen.Smør en ildfast form lett med litt olje.
  1. Tomatsaus:

    1. Skrell og finhakk løk, chili (del på langs og skrap ut frøene dersom du ikke liker det skikkelig sterkt) og hvitløk, og fres det til det blir mykt i en middels varm gryte med olje.
    2. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og sukker mot slutten av koketiden.
  2. Enchillada:

    1. Mens tomatsausen koker, steker du kjøttdeig i en middels varm panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og gjerne litt tacopulver.
    2. Skrell og kutt løk i biter. Vask og skjær paprika i strimler. Stek grønnsakene i litt olje til de er blanke og gylne.
    3. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse. Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten.
    4. Stek enchilladas midt i ovnen til osten er gylen og lefsene er blitt litt sprø i kantene, i 10–12 minutter. Server med lettrømme ved siden av.
Tips!

Hvis du ønsker en magrere variant, kan du fint erstatte kjøttdeig med kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller kjøttdeig av svin. Strimler av skinke smaker også godt som fyll.

Kommentar

Kommentarer

  • Ulrikke

    1 år siden
    Enkelt å lage, veldig godt også! Anbefaler en lime og chili salsa som jeg fant på trines matblogg. http://trinesmatblogg.no/2011/11/18/kylling-enchiladas-med-chili-og-limesalsa/

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Takk for tipset :)

      Kommenter  (1)


  • Kaja og pils

    3 år siden
    Er det nødvendig å skrive at man gjerne skal kjøpe fullkorntortilla?

    Kommenter  (12)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Kaja, Det er for å vise at man både kan bruke både hvetetortillas og fullkornstortillas i denne oppskriften, altså vise mulighetene man har :)

      Kommenter  (31)


  • Øystein

    4 år siden
    Angåande sukkeret, skal det vere 1 ts eller 1 ss sukker i tomatsausen? Oppskriften står det bare tallet 1.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Øystein, Jeg pleier å si 1 ss sukker per boks med hermetiske tomater, dette for å fjerne bitterheten i tomatene. Jeg har lagt det inn i oppskriften nå, takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • katrine

    4 år siden
    Bland litt av tomatsausen med rømme, og ha det over tortillane. Ost på toppen! :-)

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tips, Katrine. Hørtes godt ut:)

      Kommenter  (0)


  • Marius

    4 år siden
    Veldig godt! Tips: Ha kokt ris INNI, ikke på siden :) Og fersk salat + rømme på siden

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Marius, Kokt ris inni hørtes godt ut :) Godt tips!

      Kommenter  (2)


  • Rune

    5 år siden
    Anbefales med rømme når maten kommer fersk ut av ovnen, funker ikke rømme så gjerne noe fyldigere som seter rømme eller lignende! :)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for tipset, Rune. Det hørtes godt ut.

      Kommenter  (0)


  • Torill

    5 år siden
    Denne var skikkelig god :)

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Torill! Ha en riktig god dag videre!

      Kommenter  (0)


  • Berta

    5 år siden
    Skal man servere noe til dette, eller spiser man kun enchiladas? Hva isåfall?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Du kan servere en frisk og enkel salat ved siden av. Kokt ris passer også fint.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat