Håndkle og blad
Enchiladas med kjøttdeig
(155155)

Enchiladas med kjøttdeig

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Enchilada er gratinerte og kjøttfylte tortillalefser fra Mexico. Her hjemme spiser vi ofte enchilladas som kosemat på fredag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus:

1 stkløk
½ stkrød chili
2 stkhvitløksfedd
2 ssolivenolje
400 ghermetiske tomater (400 g = 1 boks)
½ tssalt
1 sssukker

Enchilada:

400 gkjøttdeig
½ tssalt
¼ tspepper
2 tstacokrydder (kan sløyfes)
1 stkløk
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
8 stktortillalefser, gjerne fullkorn
200 gNorvegia® Revet eller annen revet gulost
1 dlTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225°C, eller 200°C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen.Smør en ildfast form lett med litt olje.
  1. Skrell og finhakk løk, chili (del på langs og skrap ut frøene dersom du ikke liker det skikkelig sterkt) og hvitløk, og fres det til det blir mykt i en middels varm gryte med olje.
  2. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og sukker mot slutten av koketiden.
  1. Mens tomatsausen koker, steker du kjøttdeig i en middels varm panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og gjerne litt tacopulver.
  2. Skrell og kutt løk i biter. Vask og skjær paprika i strimler. Stek grønnsakene i litt olje til de er blanke og gylne.
  3. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse. Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten.
  4. Stek enchilladas midt i ovnen til osten er gylen og lefsene er blitt litt sprø i kantene, i 10–12 minutter. Server med lettrømme ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du ønsker en magrere variant, kan du fint erstatte kjøttdeig med kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller kjøttdeig av svin. Strimler av skinke smaker også godt som fyll.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat