Enchiladas med kjøttdeig
Enkel•30 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatsaus:
-
1 stkløk
-
½ stkrød chili
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 ssolivenolje
-
400 ghermetiske tomater (400 g = 1 boks)
-
½ tssalt
-
1 sssukker
Enchilada:
-
400 gkjøttdeig
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 tstacokrydder (kan sløyfes)
-
1 stkløk
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
8 stktortillalefser , gjerne fullkorn
-
200 gRevet NORVEGIA® 26/16% eller annen revet gulost
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225°C, eller 200°C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen.Smør en ildfast form lett med litt olje.
Tomatsaus:
-
2
Skrell og finhakk løk, chili (del på langs og skrap ut frøene dersom du ikke liker det skikkelig sterkt) og hvitløk, og fres det til det blir mykt i en middels varm gryte med olje.
-
3
Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og sukker mot slutten av koketiden.
Enchillada:
-
4
Mens tomatsausen koker, steker du kjøttdeig i en middels varm panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og gjerne litt tacopulver.
-
5
Skrell og kutt løk i biter. Vask og skjær paprika i strimler. Stek grønnsakene i litt olje til de er blanke og gylne.
-
6
Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse. Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten.
-
7
Stek enchilladas midt i ovnen til osten er gylen og lefsene er blitt litt sprø i kantene, i 10–12 minutter. Server med lettrømme ved siden av.