Håndkle og blad
Cowboygryte med oksekjøtt
(3434)

Cowboygryte med oksekjøtt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cowboymat er enkelt og godt til middag på en vanlig hverdag. Denne gryteretten er stappfull av grønnsaker og kjøtt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

500 gbiffkjøtt
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkløk
4 stkgulrøtter
5 stkpoteter
1 bokshermetiske tomater à 400 g
5 dlvann
5 dlkjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)
200 gerter
1 tstimian
2 ssmaisenna
3 ssvann til maisenna
½ tssalt
½ tspepper
4 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.
    2. Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som biffen til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.
    3. Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.
    4. Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
    5. Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den. Tilsett ertene og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server cowboygryta med brød og smør.
Blått hjerte
Tips!

Dette er en rett med mye smak. Bruk gjerne litt chili hvis du vil ha en litt sterkere gryterett.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat