
Cowboygryte med oksekjøtt
Enkel•30 min min
Cowboymat er enkelt og godt til middag på en vanlig hverdag. Denne gryteretten er stappfull av grønnsaker og kjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gbiffkjøtt
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
2 stkløk
-
4 stkgulrøtter
-
5 stkpoteter
-
1 bokshermetiske tomater à 400 g
-
5 dlvann
-
5 dlkjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)
-
200 gerter
-
1 tstimian
-
2 ssmaisenna
-
3 ssvann til maisenna
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
4 skiverbrød
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.
-
2
Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som biffen til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.
-
3
Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.
-
4
Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
-
5
Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den. Tilsett ertene og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server cowboygryta med brød og smør.