Skip to main content

Kjøttgryte med sopp

Enkel
40min

Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

3.9
(108)
Next ImageKjøttgryte med sopp

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stk
potet
4 stilk
stangselleri
8 stk
tomat
3 stk
hvitløksfedd
2 stk
løk
300 g
sjampinjong
500 g
flatbiff av storfe
3 ss
hvetemel
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 l
kjøttbuljong eller kjøttkraft
1 ts
oregano/mynte
1 ss
Dijonsennep
1 ss
worcestershiresaus
1 dl
tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.

  3. Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.

  4. La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.

  5. Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.

  6. Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Lag gjerne stor porsjon og frys ned for senere bruk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter