
Kjøttgryte med sopp
Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- 2
Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.
- 3
Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.
- 4
La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.
- 5
Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.
- 6
Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.
Tips
Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Lag gjerne stor porsjon og frys ned for senere bruk.