Skip to main content

Cowboygryte med oksekjøtt

Enkel
30min

Cowboymat er enkelt og godt til middag på en vanlig hverdag. Denne gryteretten er stappfull av grønnsaker og kjøtt.

4.2
(79)
Next ImageCowboygryte med oksekjøtt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
biffkjøtt
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk
løk
4 stk
gulrot
5 stk
potet
1 boks
hermetiske tomater à 400 g
5 dl
vann
5 dl
kjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)
200 g
erter
1 ts
timian
2 ss
maisenna
3 ss
vann til maisenna
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.

  2. Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som biffen til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.

  3. Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.

  4. Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.

  5. Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den. Tilsett ertene og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server cowboygryta med brød og smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette er en rett med mye smak. Bruk gjerne litt chili hvis du vil ha en litt sterkere gryterett.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter