Osso bucco
Enkel
2t
Osso bucco med gremolata er en klassisk italiensk rett laget på skiver av mør kalveskank. Server den gjerne til mange i hyggelig lag.
3.7
(26)

Ingredienser
4 skiver
kalveskank
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
olje
2 ss
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
gulrot
1 stilk
stangselleri
3 dl
hvitvin
1 stk
laurbærblad
2 stilk
rosmarin
2 stilk
timian
1 stk
nellikspiker
1 boks
hermetiske tomater
1.5 dl
hønsebuljong utblandet
Gremolata
1.5 dl
bladpersille, hakket
1 stk
sitron
1 stk
hvitløksfedd
0.5 dl
olivenolje
Slik gjør du
Tips
Godt brød med smør er nok tilbehør til denne retten, men det kan også smake med risotto eller potetmos til.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Ved å brune kjøttet i smør før koking, får både kjøtt og saus bedre smak. Overflaten på kjøttet blir karamelliserer og gir mer smaker.



