Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Osso bucco

Enkel
2t

Osso bucco med gremolata er en klassisk italiensk rett laget på skiver av mør kalveskank. Server den gjerne til mange i hyggelig lag.

3.7
(26)
Next ImageOsso bucco

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver
kalveskank
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
olje
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
gulrot
1 stilk
stangselleri
3 dl
hvitvin
1 stk
laurbærblad
2 stilk
rosmarin
2 stilk
timian
1 stk
nellikspiker
1 boks
hermetiske tomater
1.5 dl
hønsebuljong utblandet

Gremolata

1.5 dl
bladpersille, hakket
1 stk
sitron
1 stk
hvitløksfedd
0.5 dl
olivenolje

Til servering

4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun raskt på begge sider i en stor, vid jerngryte med olje og smør.

  2. Finhakk løk og hvitløk, del gulrot i små terninger og selleri i tynne skiver. Ha i gryten med kjøttet og stek 2-3 minutter.

  3. Hell over vin og la koke inn til væsken er halvert. Tilsett laurbærblad, rosmarin, timian, knust nellik, tomater og buljong.

  4. Dekk gryten med lokk eller folie og sett i ovnen i 1 time og 30 minutter. Fjern lokket de siste 20 minuttene.

  5. Kjør bladpersille, finrevet skall og saft fra sitron, hvitløk og olje i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn mos. Server osso bocco med gremolata og brød og smør til.

    Tips

    Godt brød med smør er nok tilbehør til denne retten, men det kan også smake med risotto eller potetmos til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ved å brune kjøttet i smør før koking, får både kjøtt og saus bedre smak. Overflaten på kjøttet blir karamelliserer og gir mer smaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter