Osso bucco

Osso bucco

2
25
Enkel120 min
Osso bucco med gremolata er en klassisk italiensk rett laget på skiver av mør kalveskank. Server den gjerne til mange i hyggelig lag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    kalveskank
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    olje
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    gulrot
  • 1 stilk
    stangselleri
  • 3 dl
    hvitvin
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 2 stilker
    rosmarin
  • 2 stilker
    timian
  • 1 stk
    nellikspiker
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 ½ dl
    hønsebuljong utblandet

Gremolata

  • 1 ½ dl
    bladpersille , hakket
  • 1 stk
    sitron
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ dl
    olivenolje

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun raskt på begge sider i en stor, vid jerngryte med olje og smør.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk, del gulrot i små terninger og selleri i tynne skiver. Ha i gryten med kjøttet og stek 2-3 minutter.

  3. 3

    Hell over vin og la koke inn til væsken er halvert. Tilsett laurbærblad, rosmarin, timian, knust nellik, tomater og buljong.

  4. 4

    Dekk gryten med lokk eller folie og sett i ovnen i 1 time og 30 minutter. Fjern lokket de siste 20 minuttene.

  5. 5

    Kjør bladpersille, finrevet skall og saft fra sitron, hvitløk og olje i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn mos. Server osso bocco med gremolata og brød og smør til.

    Tips

    Godt brød med smør er nok tilbehør til denne retten, men det kan også smake med risotto eller potetmos til.

Tips

Ved å brune kjøttet i smør før koking, får både kjøtt og saus bedre smak. Overflaten på kjøttet blir karamelliserer og gir mer smaker.

Del denne oppskriften: