
Osso bucco
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skiverkalveskank
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssolje
-
2 ss
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkgulrot
-
1 stilkstangselleri
-
3 dlhvitvin
-
1 stklaurbærblad
-
2 stilkerrosmarin
-
2 stilkertimian
-
1 stknellikspiker
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 ½ dlhønsebuljong utblandet
Gremolata
-
1 ½ dlbladpersille , hakket
-
1 stksitron
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ dlolivenolje
Til servering
-
4 skiverbrød
-
2 ts
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun raskt på begge sider i en stor, vid jerngryte med olje og smør.
-
2
Finhakk løk og hvitløk, del gulrot i små terninger og selleri i tynne skiver. Ha i gryten med kjøttet og stek 2-3 minutter.
-
3
Hell over vin og la koke inn til væsken er halvert. Tilsett laurbærblad, rosmarin, timian, knust nellik, tomater og buljong.
-
4
Dekk gryten med lokk eller folie og sett i ovnen i 1 time og 30 minutter. Fjern lokket de siste 20 minuttene.
-
5
Kjør bladpersille, finrevet skall og saft fra sitron, hvitløk og olje i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn mos. Server osso bocco med gremolata og brød og smør til.
Tips
Godt brød med smør er nok tilbehør til denne retten, men det kan også smake med risotto eller potetmos til.