Cheddar-vafler med pinnekjøtt

Cheddar-vafler med pinnekjøtt

0
0
Enkel40 min
Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vafler

Maisstuing

Pico de gallo

  • 50 g
    sjalottløk , finhakket
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 250 g
    tomater , grovhakket
  • 5 g
    rød chili , finhakket
  • 1 ss
    frisk koriander , finhakket
  • ¼ ts
    salt

Topping

  • 200 g
    stekte padrons
  • 400 g
    ferdig tilberedt pinnekjøtt

Slik gjør du det

Vafler

  1. 1

    Pisk egg i en bolle og bland inn melk, bakepulver, potetmos og cheddar. Smelt smør i vaffeljernet og stek vaflene til de er lys brune. Avkjøl vaflene på en rist.

Maisstuing

  1. 2

    Stek løk og hvitløk i smør i noen minutter. Sil av maisen og skyll den. Tilsett mais og chili i stekepannen og stek i ca. 1 min. Tilsett fløte og det til en glatt pure med en stavmikser. Smak til salt og pepper.

Pico de gallo

  1. 3

    Bland sammen sjalottløk, hvitløk, tomater, chili og koriander i en bolle og smak til med salt.

Topping

  1. 4

    Start med å bre maisstuing over vaffelen. Topp med pico de gallo, padrons og pinnekjøtt.

Tips

Du kan bruke andre rester av kjøtt og fisk. Det blir ekstra godt hvis du skviser litt lime på toppen.  

Del denne oppskriften: