Cheddar-vafler med pinnekjøtt
Enkel•40 min min
Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.
Ingredienser
Antall porsjoner
Vafler
-
3 stkegg
-
5 dl
-
300 gpotetmos
-
250 gTINE® Norsk Cheddar revet
-
2 ssTINE® Meierismør (til steking)
Maisstuing
-
1 stksjalottløk
-
1 feddhvitløk
-
240 gmais (2 små bokser)
-
1 dl
-
½ stkrød chili , finhakket
-
1 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Pico de gallo
-
50 gsjalottløk , finhakket
-
2 feddhvitløk , finhakket
-
250 gtomater , grovhakket
-
5 grød chili , finhakket
-
1 ssfrisk koriander , finhakket
-
¼ tssalt
Topping
-
200 gstekte padrons
-
400 gferdig tilberedt pinnekjøtt
Slik gjør du det
Vafler
-
1
Pisk egg i en bolle og bland inn melk, bakepulver, potetmos og cheddar. Smelt smør i vaffeljernet og stek vaflene til de er lys brune. Avkjøl vaflene på en rist.
Maisstuing
-
2
Stek løk og hvitløk i smør i noen minutter. Sil av maisen og skyll den. Tilsett mais og chili i stekepannen og stek i ca. 1 min. Tilsett fløte og det til en glatt pure med en stavmikser. Smak til salt og pepper.
Pico de gallo
-
3
Bland sammen sjalottløk, hvitløk, tomater, chili og koriander i en bolle og smak til med salt.
Topping
-
4
Start med å bre maisstuing over vaffelen. Topp med pico de gallo, padrons og pinnekjøtt.