Biff og grønnsakswok

Biff og grønnsakswok

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 30 min
Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.

Ingredienser

Antall porsjoner

Buljongblanding:

1 centimeter revet fersk ingefær
1 ts revet appelsinskall
2 stk hvitløksfedd
½ dl kjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
½ dl soyasaus

Grønnsaker:

1 ts grønn paprika
2 stk vårløk
1 stk gulrot
100 g sellerirot
50 g sjampinjong
1 dl bønnespire

Kjøtt:

400 g flatbiff av storfe
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Nudler:

240 g nudler

Slik gjør du det

    1. Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.
  1. Grønnsaker:

    1. Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.
  2. Kjøtt:

    1. Skjær kjøtt i strimler.
    2. Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.
    3. Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.
  3. Nudler:

    1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.
    2. Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.
Tips!

Her kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.

Kommentar

Kommentarer

  • Andreas Haldorsen

    3 år siden
    Mener dere 1 grønn paprika? Eller finnes grønn paprika også som krydder?

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat