Biff og grønnsakswok

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.

Antall porsjoner

Ingredienser

Buljongblanding:

1 centimeterrevet fersk ingefær
1 tsrevet appelsinskall
2 stkhvitløksfedd
½ dlkjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
½ dlsoyasaus

Grønnsaker:

1 tsgrønn paprika
2 stkvårløk
1 stkgulrot
100 gsellerirot
50 gsjampinjong
1 dlbønnespire

Kjøtt:

400 gflatbiff av storfe
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Nudler:

240 gnudler
 Les kommentarer (1) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Buljongblanding:

    1. Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.
  • Grønnsaker:

    1. Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.
  • Kjøtt:

    1. Skjær kjøtt i strimler.
    2. Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.
    3. Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.
  • Nudler:

    1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.
    2. Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.

Tips:

Her kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.

Kommentarer

  Legg til kommentar