Biff og grønnsakswok

Biff og grønnsakswok

5
16
Enkel30 min
Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.

Ingredienser

Antall porsjoner

Buljongblanding:

  • 1 cm
    revet fersk ingefær
  • 1 ts
    revet appelsinskall
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ dl
    kjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
  • ½ dl
    soyasaus

Grønnsaker:

  • 1 ts
    grønn paprika
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 stk
    gulrot
  • 100 g
    sellerirot
  • 50 g
    sjampinjong
  • 1 dl
    bønnespire

Kjøtt:

  • 400 g
    flatbiff av storfe
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Nudler:

  • 240 g
    nudler

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.

Grønnsaker:

  1. 2

    Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.

Kjøtt:

  1. 3

    Skjær kjøtt i strimler.

  2. 4

    Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.

  3. 5

    Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.

Nudler:

  1. 6

    Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.

  2. 7

    Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.

Tips

Her kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.

Del denne oppskriften: