Biff og grønnsakswok
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Buljongblanding:
-
1 cmrevet fersk ingefær
-
1 tsrevet appelsinskall
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ dlkjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
-
½ dlsoyasaus
Grønnsaker:
-
1 tsgrønn paprika
-
2 stkvårløk
-
1 stkgulrot
-
100 gsellerirot
-
50 gsjampinjong
-
1 dlbønnespire
Kjøtt:
-
400 gflatbiff av storfe
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Nudler:
-
240 gnudler
Slik gjør du det
-
1
Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.
Grønnsaker:
-
2
Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.
Kjøtt:
-
3
Skjær kjøtt i strimler.
-
4
Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.
-
5
Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.
Nudler:
-
6
Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.
-
7
Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.