Wok med sopp

Wok med sopp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt

400 g storfekjøtt

Marinade

2 stk hvitløksfedd
½ dl kjøttkraft (evt vann tilsatt buljong)
1 ss soyasaus
1 ts maizena

Grønnsaker

4 dl sjampinjong eller blandet sopp
2 stk purre
2 stk gulrøtter
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
3 ss teriyakisaus

Slik gjør du det

    1. Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.
    2. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.
  1. Grønnsaker

    1. Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.
  2. Kjøtt

    1. La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.
    2. Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.
    3. Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.
Tips!

Når man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat