Wok med sopp
Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Marinade
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 dl kjøttkraft, (evt vann tilsatt buljong)
- 1 ss soyasaus
- 1 ts maizena
Grønnsaker
- 4 dl sjampinjong, eller blandet sopp
- 2 stykk purre
- 2 stykk gulrot
- 2 ss solsikkeolje, , raspolje eller annen nøytral olje til steking
- 3 ss teriyakisaus
Slik gjør du
1
Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.
2
Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.
Grønnsaker
1
Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.
Kjøtt
1
La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.
2
Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.
3
Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.
TipsNår man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.