
Wok med sopp
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøtt
-
400 gstorfekjøtt
Marinade
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ dlkjøttkraft (evt vann tilsatt buljong)
-
1 sssoyasaus
-
1 tsmaizena
Grønnsaker
-
4 dlsjampinjong eller blandet sopp
-
2 stkpurre
-
2 stkgulrøtter
-
2 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
-
3 ssteriyakisaus
Slik gjør du det
-
1
Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.
-
2
Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.
Grønnsaker
-
3
Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.
Kjøtt
-
4
La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.
-
5
Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.
-
6
Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.