Biff med peppersmør

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Biff av entrecôte er godt både grillet og stekt i panne. Hjemmelaget peppersmør smaker nydelig på toppen.

Antall porsjoner

Ingredienser

750 gpoteter
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen olje til steking
½ tssalt
½ tspepper
12 stkcherrytomater
4 stkentrecôte
1 ssTINE Meierismør

Peppersmør:

250 gTINE Meierismør til steking
2 ssrosépepper
2 ssgrønn pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
    2. Del potet i biter og legg i en ildfast form. Hell over litt solsikkeolje og strø på salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
    3. Bak tomatene sammen med potetene i en annen ildfast form eller legg dem sammen i en større form.
    4. Tørk kjøttet og stek i smør på sterk varme i pannen i ca. 2 minutter på hver side, alt etter hvor mye du ønsker kjøttet stekt.
    5. Bland mykrørt smør og pepper. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.
    6. La kjøttet hvile litt før det serveres med en klatt peppersmør, poteter og grønnsaker.

Tips:

Hjemmelaget kryddersmør er holdbart 2–3 uker i kjøleskap.

Kommentarer

  Legg til kommentar