Biff med peppersmør
Enkel•30 min min
Biff av entrecôte er godt både grillet og stekt i panne. Hjemmelaget peppersmør smaker nydelig på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
750 gpoteter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen olje til steking
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
12 stkcherrytomater
-
4 stkentrecôte
-
1 ss
Peppersmør:
-
250 gTINE® Meierismør til steking
-
2 ssrosépepper
-
2 ssgrønn pepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 200°C.
-
2
Del potet i biter og legg i en ildfast form. Hell over litt solsikkeolje og strø på salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
-
3
Bak tomatene sammen med potetene i en annen ildfast form eller legg dem sammen i en større form.
-
4
Tørk kjøttet og stek i smør på sterk varme i pannen i ca. 2 minutter på hver side, alt etter hvor mye du ønsker kjøttet stekt.
-
5
Bland mykrørt smør og pepper. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.
-
6
La kjøttet hvile litt før det serveres med en klatt peppersmør, poteter og grønnsaker.