Skip to main content

Laks med hvitløksmør

Enkel
30min

Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

4.3
(30)
Next ImageLaks med hvitløksmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Poteter

8 stk
potet

Laks

600 g
SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
1 stk
sitron (saften av)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Hjemmelaget hvitløksmør

250 g
romtemperert TINE® Meierismør
2 stk
hvitløksfedd
4 ss
finhakket persille (kan sløyfes)

Agurksalat

1 stk
agurk
1 ts
salt
2 ss
5% eddik
2 ss
sukker
0.5 dl
vann

Fremgangsmåte

  1. Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.

    Tips

    Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.

Agurksalat

  1. Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.

Hvitløksmør

  1. Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.

Laks

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.

  2. Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.

  3. Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter