Laks med hvitløksmør
Enkel
30min
Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.
4.3
(30)

Ingredienser
Poteter
8 stk
potet
Laks
600 g
SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
1 stk
sitron (saften av)
1 ts
salt
¼ ts
pepper
Hjemmelaget hvitløksmør
250 g
romtemperert TINE® Meierismør
2 stk
hvitløksfedd
4 ss
finhakket persille (kan sløyfes)
Agurksalat
1 stk
agurk
1 ts
salt
2 ss
5% eddik
2 ss
sukker
0.5 dl
vann
Slik gjør du
Tips
Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.
Agurksalat
Hvitløksmør
Laks
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.


