
Laks med hvitløksmør
Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

Ingredienser
Antall porsjoner
Poteter
Laks
Hjemmelaget hvitløksmør
Agurksalat
Fremgangsmåte
- 1
Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.
Tips
Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.
Agurksalat
- 2
Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.
Hvitløksmør
- 3
Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.
Laks
- 4
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
- 5
Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.
- 6
Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.
Tips
Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



