Håndkle og blad
Asiatiske svinekjøttkaker
(2121)

Asiatiske svinekjøttkaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekjøttets allsidighet gjør det til en velbrukt ingrediens i matretter over hele verden. Dette er en spennende oppskrift på middag for hele familien.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Svinekjøttkaker:

2 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
3 sskoriander
3 stkvårløk
1 stkrevet skall av lime
600 gsvinekjøttdeig
1 stkegg
2 sspotetmel
¼ tssalt
1 ssTINE Meierismør eller olje til steking

Nudler:

250 geggnudler

Wokgrønnsaker:

½ stkpaprika
½ stkløk
2 stkgulrøtter
200 gsjampinjong
100 gbrokkoli
4 ssteriyakisaus eller sweet chilisaus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk. Riv limeskallet.
    2. Ha svinekjøttdeig, egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander i en bolle, og krydre med salt. Kna sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
    3. Form farsen til kaker. Stek kakene på begge sider på middels varme til de er gjennomstekte.
    1. Kok nudlene som anvist på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Eggenudler kan byttes ut med ris eller pasta.

    1. Skjær paprika, løk, gulrot, sjampinjong og brokkoli i like store biter. Wok grønnsakene. Ha i teriyakisaus eller sweet chilisaus.
Blått hjerte
Tips!

Farsen smaker også godt i suppe. Lag små kjøttboller og kok dem i en god buljong sammen med friske grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat