Vinterens grønnsaksgrateng

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkfennikel
3 stilkerselleri
3 stkgulrøtter
4 stkpoteter
1 stkpurre
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
3 dlTINE Cottage Cheese Original
2 dlgrønnsaksbuljong
2 dlTINE Matfløte
2 dlJarlsberg® Revet (evt. Norvegia el. annen revet ost)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.
    3. Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri og gulrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.
    4. Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.

Tips:

Dryss over grovhakket basilikum før servering om du ønsker mer smak.  

Kommentarer

  Legg til kommentar