Vinterens grønnsaksgrateng
Enkel•45 min50 min
Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkfennikel
-
3 stilkerselleri
-
3 stkgulrøtter
-
4 stkpoteter
-
1 stkpurre
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
3 dl
-
2 dlgrønnsaksbuljong
-
2 dl
-
2 dlTINE® Ekte Revet Ost Original (evt. Norvegia el. annen revet ost)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.
-
3
Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri og gulrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.
-
4
Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.