Nudler med pesto av grønnkål og Kesam®

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Glassnudler med grønnsaker og grønnkålpesto smaker fortreffelig, og er en lett lunsj eller middag til de dagene du verken trenger kjøtt eller store mengder mat.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gglassnudler
1 stkbrokkoli
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper

GRØNNKÅLPESTO

5 dlgrønnkål
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
4 stkvårløk
1 dlsitronsaft
4 dlcashewnøtter
1 ½ dlvann
1 stkhvitløksfedd

TIL SERVERING

½ stkrødløk
1 stkgranateple
¼ buntfrisk koriander
1 stksitron
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyld i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og ha i en bolle.
    2. Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk. Stek alt raskt i en panne med litt smør, krydre med salt og pepper, og ha over i bollen med nudler.

      Tips:

      Bruk gjerne det du har av grønnsaker. Dette er en fin måte å bruke rester på.

    3. Skjær rødløk i tynne skiver, åpne granateple og ta ut kjerner, og grovhakk koriander. Del sitron i båter.
    4. Riv grønnkålbladene fra stilkene og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med vårløk, sitronsaft, cashewnøtter, vann og hvitløk. Kjør til fin, kremet konsistens. Spe med mer vann om den blir for tørr.
    5. Rør grønnkålpesto inn i nudlene og grønnsakene til du synes det er nok. Resten kan du servere ved siden av, sammen med rødløk, granateplekjerner, grovhakket koriander og sitron i båter.

Tips:

Prøv gjerne kelpnudler til denne retten. De er laget av sjøgress (kelp) og gjør en fantastisk jobb med å suge til seg smak og saus.

Kommentarer

  Legg til kommentar