Skip to main content

Linsegryte

Enkel
1t

Perfekt gryterett uten kjøtt. Med linser og kremet potetmos som tilbehør er dette vegetarmat hele familien vil like å få til middag.

4.0
(60)
Next ImageLinsegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
squash
0.5 stk
aubergine
2 cm
frisk ingefær
0.5 stk
grønn chili
1 stk
hvitløksfedd
200 g
ukokte røde linser
0.5 ss
karri
1 ts
gurkemeie
4 dl
hermetiske tomater
7 dl
grønnsaksbuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

POTETMOS

6 stk
potet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

TIL SERVERING

1 stk
grønn chili
1 stk
hjertesalat
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. . Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.

  2. Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.

    Tips

    Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.

  3. Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.

  4. Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.

  5. Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også servere linsegryten med kokte poteter, eller dropp potetene helt og server godt brød med smør til.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter