Kjøttkaker uten kjøtt

Kjøttkaker uten kjøtt

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.

Ingredienser

Antall porsjoner

potetmos:

800 g poteter
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket gressløk

saus:

1 pose brun saus

vegetarkaker:

1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk egg
3 dl TINE Cottage Cheese Original
½ dl strøkavring
300 g Quornfarse , eller annen vegetarfarse
1 stk finhakket løk
2 ss hakket basilikum
1 ss olje til steking

tilbehør:

100 g salat
50 g tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.
  1. saus:

    1. Lag saus som anvist på pakken.
  2. vegetarkaker:

    1. Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.
    2. Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.
Tips!

Del kakene, og server dem varme i wraps sammen med salat, dressing og finsnittede grønnsaker.

Kommentar

Kommentarer

  • Aurora

    12 dager siden
    Kan disse fryses og stekes på nytt? :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Aurora,

      Disse kan du fint fryse og varme opp igjen. Pass på å ikke stek de for lenge i første omgang slik at de ikke blir tørre ved andregangs steking:)

      Kommenter  (0)


  • Stine

    2 år siden
    Dette ble desverre bare en grøt som gjorde det helt umulig å forme, steke og spise.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stine, Så kjedelig å høre at det ikke ble vellykket resultat, Kanskje mindre cottage cheese hjelper neste gang? Anbefaler deg og prøve deg litt fram for å en fast og fin deig. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat