
Kjøttkaker uten kjøtt
Enkel•30 min min
Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.
Ingredienser
Antall porsjoner
potetmos:
-
800 gpoteter
-
1 ½ dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sshakket gressløk
saus:
-
1 posebrun saus
vegetarkaker:
-
1 ½ dl
-
1 stkegg
-
3 dl
-
½ dlstrøkavring
-
300 gQuornfarse , eller annen vegetarfarse
-
1 stkfinhakket løk
-
2 sshakket basilikum
-
1 ssolje til steking
tilbehør:
-
100 gsalat
-
50 gtyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.
saus:
-
2
Lag saus som anvist på pakken.
vegetarkaker:
-
3
Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.
-
4
Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.