Kjøttkaker uten kjøtt

Kjøttkaker uten kjøtt

4
  • Enkel
  • 30 min
Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.

Ingredienser

potetmos:

800 g poteter
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket gressløk

saus:

1 pose brun saus

vegetarkaker:

1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 stk egg
3 dl TINE Cottage Cheese Original
½ dl strøkavring
300 g Quornfarse , eller annen vegetarfarse
1 stk finhakket løk
2 ss hakket basilikum
1 ss olje til steking

tilbehør:

100 g salat
50 g tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.
  1. saus:

    1. Lag saus som anvist på pakken.
  2. vegetarkaker:

    1. Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.
    2. Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.
Tips

Del kakene, og server dem varme i wraps sammen med salat, dressing og finsnittede grønnsaker.

Kommentarer

  • Aurora

    1 år siden
    Kan disse fryses og stekes på nytt? :-)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Aurora,

      Disse kan du fint fryse og varme opp igjen. Pass på å ikke stek de for lenge i første omgang slik at de ikke blir tørre ved andregangs steking:)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat