placeholder image
2

Kjøttkaker uten kjøtt

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.

Antall porsjoner

Ingredienser

potetmos:

800 gpoteter
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket gressløk

saus:

1 posebrun saus

vegetarkaker:

1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
3 dlTINE Cottage Cheese Original
½ dlstrøkavring
300 gQuornfarse, eller annen vegetarfarse
1 stkfinhakket løk
2 sshakket basilikum
1 ssolje til steking

tilbehør:

100 gsalat
50 gtyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

  • potetmos:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.
  • saus:

    1. Lag saus som anvist på pakken.
  • vegetarkaker:

    1. Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.
    2. Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Del kakene, og server dem varme i wraps sammen med salat, dressing og finsnittede grønnsaker.

Kommentarer