Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®
Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g purre
- 1 ss TINE® Meierismør
- 200 g søtpotet
- 1 stykk rødløk
- 2 stykk fennikel
- 200 g gulrot
- 3 fedd hvitløk
- 3 dl TINE® Matfløte
- 4 stykk egg
- 1 pakke Revet JARLSBERG®
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss finhakket rosmarin
Slik gjør du
1
2
Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.
3
Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.
4
Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.
5
Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.
TipsAndre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen.
6
Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.