Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®

Enkel
50min

Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.

(0)
Next ImageGrønnsaksgrateng med Jarlsberg®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
purre
200 g
søtpotet
1 stk
rødløk
2 stk
fennikel
200 g
gulrot
3 fedd
hvitløk
4 stk
egg
1 pakke
Revet JARLSBERG®
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
finhakket rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovn til 200 °C.

  2. Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.

  3. Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.

  4. Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.

  5. Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.

    Tips

    Andre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen.
  6. Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter