Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®
Enkel•50 min30 min
Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gpurre
-
1 ss
-
200 gsøtpoteter
-
1 stkrødløk
-
2 stkfennikel
-
200 ggulrøtter
-
3 feddhvitløk
-
3 dl
-
4 stkegg
-
1 pakkeJarlsberg® Revet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssfinhakket rosmarin
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovn til 200 °C.
-
2
Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.
-
3
Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.
-
4
Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.
-
5
Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.
Tips
Andre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen.
-
6
Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.