Grønnsaksgrateng med Jarlsberg

Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®

0
0
Enkel50 min
Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    purre
  • 1 ss
  • 200 g
    søtpoteter
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 stk
    fennikel
  • 200 g
    gulrøtter
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 3 dl
  • 4 stk
    egg
  • 1 pakke
    Jarlsberg® Revet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    finhakket rosmarin

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovn til 200 °C.

  2. 2

    Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.

  3. 3

    Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.

  4. 4

    Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.

  5. 5

    Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.

    Tips

    Andre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen.

  6. 6

    Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.

Del denne oppskriften: