
Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®
Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovn til 200 °C.
- 2
Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.
- 3
Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.
- 4
Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.
- 5
Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.
Tips
Andre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen. - 6
Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.