Grønnsakgrateng med blåmuggost

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 buntbrokkoli
1 stkløk
200 gcherrytomater
1 ssTINE Meierismør til steking
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
100 gSelbu Blå, ev. Norzola eller annen blåmuggost
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
40 gruccola
½ pottebasilikum
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.
    3. Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3?4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.
    4. Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips:

Hvis du har tørr ost i kjøleskapet, er det lurt å rive den og legge den i plastpose i fryseren. Revet ost er perfekt å ha på lur til gratenger, pizza og varme smørbrød.

Kommentarer

  Legg til kommentar