Grønnsakgrateng med blåmuggost

Grønnsakgrateng med blåmuggost

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 bunt brokkoli
1 stk løk
200 g cherrytomater
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
100 g Selbu Blå , ev. Norzola eller annen blåmuggost
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
40 g ruccola
½ potte basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.
    3. Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3?4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.
    4. Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.
Tips!

Hvis du har tørr ost i kjøleskapet, er det lurt å rive den og legge den i plastpose i fryseren. Revet ost er perfekt å ha på lur til gratenger, pizza og varme smørbrød.

Kommentar

Kommentarer

  • tore

    3 år siden
    Lurt å bruke ein mjuk blåmuggost. Selbu Blå gjekk hardt ut over kjøkkenredskapen.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tore, Selbu Blå er da ikke en hard blåmuggost? Både den, Norzola og Normanna passer perfekt til denne retten :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat