Grønnsaksgrateng med blåmuggost
Enkel•35 min min
En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 buntbrokkoli
-
1 stkløk
-
200 gcherrytomater
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
100 gSelbu Blå® Original , ev. Norzola eller annen blåmuggost
-
2 dl
-
40 gruccola
-
½ pottebasilikum
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.
-
3
Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3-4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.
-
4
Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.