Byggris- og grønnsaksform

Byggris- og grønnsaksform

4
  • Enkel
  • 30 min
En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form (ca. 1 ½ l)
200 g ukokt byggris
2 terninger grønnsaksbuljong
1 stk brokkoli , i små buketter
10 stk cherrytomater
1 dl gresskarkjerner
4 stk egg
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
½ ts spisskummen
2 ts tørket estragon

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
    2. Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.
      Tips!

      Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

    3. Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
    4. Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
    5. Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,
      Tips!

      Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

    6. Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.
Tips!

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

Kommentarer

  • Lilly Therese

    1 måneder siden
    Meget god smak og lett å lage. Det eneste er vel at jeg brukte lenger tid enn oppskriften sier, men vil anta at jeg bruker kortere tid jo oftere jeg lager retten.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      28 dager siden
      Hei Lilly Therese!

      Så bra du er fornøyd med oppskriften!

      Tiden som er beregnet på å lage retten er bare satt sånn ca.

      Det viktigste er at du blir fornøyd med resultatet og at du koser deg med matlagingen. :)

      Ikkenoe å stresse med! ;)

       (0)


  • ToreK

    4 år siden
    Står faktisk ingen plass i oppskrifta at byggrisen skal i forma...la den i botn. Blir for mykje graskarkjerner til å berre ha på toppen, må blandast inn. Stor fordel om der er kokt byggris (f.eks frå dagen før) og grønnsaksrestar frå tidlegare, elles tek den vesentleg meir tid enn oppgitt.

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tore, Takk for gode innspill. Vi skal se litt på oppskriften etter påske :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat