Byggris- og grønnsaksform

Byggris- og grønnsaksform

4
17
Enkel30 min
En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    ukokt byggris
  • 2 terninger
    grønnsaksbuljong
  • 1 stk
    brokkoli , i små buketter
  • 10 stk
    cherrytomater
  • 1 dl
    gresskarkjerner
  • 4 stk
    egg
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    spisskummen
  • 2 ts
    tørket estragon

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.

  2. 2

    Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.

    Tips

    Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

  3. 3

    Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.

  4. 4

    Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.

  5. 5

    Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,

    Tips

    Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

  6. 6

    Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.

Tips

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

Del denne oppskriften: