Byggris- og grønnsaksform
Enkel•30 min min
En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gukokt byggris
-
2 terningergrønnsaksbuljong
-
1 stkbrokkoli , i små buketter
-
10 stkcherrytomater
-
1 dlgresskarkjerner
-
4 stkegg
-
3 dl
-
1 tssalt
-
½ tsspisskummen
-
2 tstørket estragon
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
-
2
Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.
Tips
Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.
-
3
Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
-
4
Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
-
5
Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,
Tips
Varier gjerne med andre typer grønnsaker.
-
6
Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.