Byggris- og grønnsaksform

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form (ca. 1 ½ l)

Ingredienser

200 gukokt byggris
2 terningergrønnsaksbuljong
1 stkbrokkoli, i små buketter
10 stkcherrytomater
1 dlgresskarkjerner
4 stkegg
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
½ tsspisskummen
2 tstørket estragon

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
    2. Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.

      Tips:

      Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

    3. Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
    4. Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
    5. Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,

      Tips:

      Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

    6. Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.

Tips:

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

Kommentarer

  Legg til kommentar