Håndkle og blad
Byggris- og grønnsaksform
(1313)

Byggris- og grønnsaksform

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form (ca. 1 ½ l)
200 gukokt byggris
2 terningergrønnsaksbuljong
1 stkbrokkoli, i små buketter
10 stkcherrytomater
1 dlgresskarkjerner
4 stkegg
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
½ tsspisskummen
2 tstørket estragon
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
    2. Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

    3. Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
    4. Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
    5. Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,
      Blått hjerte
      Tips!

      Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

    6. Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat