Bakt søtpotet på 3 måter

Bakt søtpotet på 3 måter

0
0
Enkel60 min
Bakt søtpotet er en kjempegod vri på den klassiske bakte poteten. Her finner du oppskrift på bakt søtpotet, og tre ulike forslag til fyll. Prøv sprøstekte kikerter og granateple i poteten, eller hva med kylling, couscous og chimichurri? Prøv også rødbet, Norzola og valnøtter i poteten!

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple

  • 1 boks
    hermetiske kikerter
  • 2 ss
    olje
  • 1 ss
    tacokrydder eller annen krydderblanding du liker
  • 1 stk
    granateple
  • 5 stilker
    mynte
  • 10 stilker
    koriander
  • 3 stilker
    vårløk
  • 1 beger
  • 1 ts
    tørket chiliflak

Topping 2: Kylling, couscous og chimichurri

  • 1 potte
    bladpersille
  • 1 potte
    koriander
  • 1 potte
    oregano
  • 2 stk
    rød chili uten frø
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 3 stk
    sjalottløk
  • 3 ss
    rødvinseddik
  • 2 dl
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • 1 stk
    grillet kyllinglår , plukket
  • ½ dl
    couscous
  • 1 beger
  • 1 stk
    lime

Topping 3: Rødbet, Norzola og valnøtter

  • 500 g
    rødbeter
  • 3 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    rødvinseddik
  • 1 ts
    lønnesirup eller honning
  • 1 ts
    revet pepperrot
  • 2 stk
    små sjalottløk , finhakket
  • 6 stilker
    timian plukket
  • 1 pakke
    Selbu Norzola , smuldret
  • 1 dl
    valnøtter grovhakkede og ristet
  • 1 beger

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Finn fram en mellomstor ildfast form.

  2. 2

    Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg potetene i formen og gni dem inn med olje, salt og pepper. Sett i ovnen og bak i 50-60 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.

  3. 3

    Når potetene er møre, tar du dem ut og skjærer et snitt langs med poteten. Trykk lett fra undersiden slik at mosen kommer litt opp og poteten åpner seg. Legg en teskje smør i hver potet som får smelte sammen med mosen.

Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple

  1. 4

    Skyll kikertene og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Varm olje til medium til høy varme i en stekepanne. Ha i krydder og kikertene. Stek til de blir sprø og gyllne. Ha de stekte kikertene over på kjøkkenpapir så de holder seg sprø. Rens granateplet og hakk mynte, koriander og vårløk grovt. Topp den bakte poteten med rømme, kikerter, granateple og urter. Dryss litt chiliflak over til sist.

Topping 2: Kylling, couscous og chimichurri

  1. 5

    Start med å hakke persille, koriander, oregano, chili, hvitløk og sjalottløk. Rør sammen med salt, olje og eddik. Plukk kjøttet av kyllinglåret og varme raskt i en stekepanne. Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Topp den bakte poteten med rømme, kylling, couscous og chimichurri. Server med limebåter.

    Tips

    Chimichurri er en kald urtesaus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika.

Topping 3: Rødbet, Norzola og valnøtter

  1. 6

    Pakk rødbeter i folie og bak dem i ovn på 150 °C, ca. 1 time (kan gjøres i forveien). Ha valnøttene på et stekebrett og bake dem med i ovnen ca. 15 minutter. Bland sammen olivenolje, rødvinseddik, lønnesirup, pepperot, sjalottløk og blader fra timian i en liten bolle. Når rødbetene er møre kutter du de i terninger og blander med vinaigretten. Topp den bakte poteten med rømme, rødbetvinaigrette, smuldret Norzola og hakkede valnøtter.

Tips

Du kan putte nesten hva som helst i en bakt potet, her passer det blant annet perfekt med rester etter taco og grilling.

Del denne oppskriften: