Spicy bakt potet

Spicy bakt potet

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Bakt potet smaker veldig godt som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, men også som egen rett når du har lyst på noe ekstra eller skal lage en liten snack til kveldskosen. Cottage Cheese er sunt og lett, og passer veldig godt å ha i poteten. Lime, hakket rød chili og litt søt chilisaus setter en ekstra spiss på smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk stor potet
1 ½ dl TINE Mager Cottage Cheese eller original
1 stk lime
1 ss hakket chili
½ ts salt
2 ts Sweet Chili saus (chilisaus)

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Vask potetene. Stikk noen hull i potetskallet med spiss kniv eller gaffel. Bak potetene midt i ovnen, 45 – 60 minutter, alt etter størrelsen. Pakker du potetene inn i aluminiumsfolie må du regne 5-10 minutter lengre baketid.
    3. Press saften av limen, og hakk chilien fint. Bland limesaft og chili, sammen med chilisausen og saltet inn i cottage cheesen.
    4. Skjær et snitt i den bakte poteten og fyll med cottage cheese. Litt urter på toppen gjør poteten ekstra fristende.
Tips!

#1: Du kan også bake potet i mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca 15 min per potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca 4 min per potet.

#2: Du kan kutte ut limen hvis du ønsker mindre syrlighet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat