
Tempuratorsk og grønnsaker
Enkel•30 min min
Myke inni og sprø utenpå. Den herlige kombinasjonen gjør japansk tempura elsket av mange.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlvann med kullsyre
-
2 ½ dlhvetemel
-
1 dllys maizena
-
2 ssbakepulver
-
¼ tssalt
-
5 dlrapsolje
-
300 ggrønnsaksblanding
-
300 gtorsk
-
4 ssSweet Chili saus
-
4 sssoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Bland kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal være omtrent like tykk som en vaffelrøre.
-
2
Del fisk i mindre biter.
-
3
Hell olje i en kjele, og varm den opp til ca 170 °C. Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér til de er gylne. Friter litt om gangen. Løft grønnsakene ut av frityren med hullsleiv eller kurv. Strø over litt salt.
Tips
Legg bitene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir når de er fedig friterte. Slik vil fettet renne godt av.
-
4
Gjenta friteringsprosessen med fisken. Server tempuratorsk og grønnsaker med søt chilisaus og en god soyasaus.