Tempuratorsk og grønnsaker

Tempuratorsk og grønnsaker

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
Myke inni og sprø utenpå. Den herlige kombinasjonen gjør japansk tempura elsket av mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl vann med kullsyre
2 ½ dl hvetemel
1 dl lys maizena
2 ss bakepulver
¼ ts salt
5 dl rapsolje
300 g grønnsaksblanding
300 g torsk
4 ss Sweet Chili saus
4 ss soyasaus

Slik gjør du det

    1. Bland kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal være omtrent like tykk som en vaffelrøre.
    2. Del fisk i mindre biter.
    3. Hell olje i en kjele, og varm den opp til ca 170 °C. Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér til de er gylne. Friter litt om gangen. Løft grønnsakene ut av frityren med hullsleiv eller kurv. Strø over litt salt.
      Tips!

      Legg bitene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir når de er fedig friterte. Slik vil fettet renne godt av.

    4. Gjenta friteringsprosessen med fisken. Server tempuratorsk og grønnsaker med søt chilisaus og en god soyasaus.
Tips!

For å sjekke om oljen er varm nok, test med en liten bit brød. Når det freser rundt brødbiten, er den varm nok.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sarah

    10 måneder siden
    Hei hvis man ikke har tempratur måler hvordan vet man ca tempratur ?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Du kan bruke en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.

      Kommenter  (1)


  • Laila

    2 år siden
    Hvor store grønnsaksbiter er det greit å bruke og hvilke er best å bruke?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Laila, Her er det bare fantasien som setter grenser, Bruk grønnsakene du syns passer eller liker best :) kutt gjerne grønnsakene i strimler eller små terninger. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Lilian sundback

    3 år siden
    Det står 1 vann med kullsyre. Er det 1 l, 1 dl eller 1 flaske ( 3,3 dl, 5 dl, etc)? Har veldig lyst å prøve denne oppskriften. 😊

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Lilian, Det skal være 1 dl kullsyrevann. Beklager feilen i oppskriften, jeg endrer i oppskriften med en gang :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat