Fiskeboller med bacon og bønner
Fiskeboller og bacon er knallgodt sammen. Enkel og grei hverdagsmat med friske grønnsaker til.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk mellomstore potet
- 200 g baconskive
- 2 ss mykt TINE® Meierismør
- 3 ss hvetemel
- 2.5 dl kraft, fra fiskebolleboks
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 0.5 ts revet muskat
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 boks fiskebolle
- 200 g aspargesbønne
Slik gjør du
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
2
Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft. Legg bacon utover et stekebrett med bakepapir. Stek baconet sprøtt.
3
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen. Rør sausen glatt og jevn, tilsett melk og kok opp under omrøring.
4
La sausen småkoke i ca. 5 min. Riv litt muskat på et rivjern. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.
5
Legg fiskeboller i sausen, og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
6
Kok opp vann og litt salt i en liten kjele. Ha i aspargesbønner når vannet koker. La trekke et par minutter.