Fiskefrikadeller med remulade

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på danske fiskefrikadeller med en rask remulade. Fiskekaker med gode og friske smaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

1 posefrosne potetbåt eller potetskiver

Fiskefrikadeller:

500 gfiskefilet uten skinn og bein
½ tssalt
3 ssrevet løk
1 stkegg
2 sshvetemel
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ssTINE Meierismør til steking

Remulade:

1 dlsylteagurk
2 sskapers
1 dlmajones
2 ssKesam® Original eller TINE Lettrømme
½ tssukker

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Tilbered potet etter anvisningen på pakken.
  • Fiskefrikadeller:

    1. Skjær fisk grovt. Ha fiskebitene i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett salt, løk, egg og melk. Bland til røren er jevn.
    2. Ha røren over i en bolle. Tilsett melk til røren får en passende konsistens. Form fiskefrikadeller med en skje. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek fiskefrikadellene i 3–5 minutter på hver side.
  • Remulade:

    1. Skjær sylteagurk i små biter. Bland agurkbitene med kapers, majones og Kesam. Smak til med litt sukker og eventuelt mer majones hvis det er behov.

Tips:

Denne oppskriften kan lages med laks, ørret og sei, og gjerne i kombinasjon.

Kommentarer

  Legg til kommentar