Hjemmelagde fiskepinner med potetskiver
Fiskepinner er rask hverdagsmat. De er nesten like raske om du lager dem fra bunnen av, og vanvittig mye bedre. Server dem potetskiver og gjerne revne gulrøtter.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g torskefilet
- 3 dl knust cornflakes
- 2 stykk egg
- 1 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet sort pepper
- 1 pose frosne potetbåt, eller potetskiver
- 8 ss remulade, eller annen dressing
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180 °C, varmluft.
2
Del fisken i "fiskepinnestore" biter. Ha cornflakes i en pose. Bruk en kjevle til å rulle over posen, og knus cornflakesen fint.
3
Knekk eggene i en bolle, og visp litt raskt med en gaffel. Bland mel, salt og pepper i en bolle.
4
Dypp fiskebitene i melet først, og sørg for at det kommer mel overalt på fisken. Dypp fiskebitene deretter i de piskede eggene, og til slutt i cornflakes.
5
Legg bakepapir på et stekebrett. Legg så fiskepinnene på stekebrettet, og stek dem i 10-15 minutter.
6
Lag potetene etter anvisning på posen.
7
Server fiskepinnene med stekte potetskiver og ferdig remulade.
TipsDersom du ønsker mer smak på fiskepinnene, kan du tilsette revet parmesan i cornflaksen.