Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Herlig stekt torsk med hjemmelaget ertepuré og smakfullt sitronsmør. En hverdagsdelikatesse vi alle bør unne oss fra tid til annen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

12 stk poteter
680 g torskefilet
¼ ts salt og pepper

Ertepure

2 stk hvitløksfedd
400 g erter
1 dl TINE Lettrømme 18 %
¼ ts salt
¼ ts pepper

Sitronsmør

1 stk sitron (saften av)
200 g TINE Meierismør (i terninger)
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. Ertepuré:

    1. Skrell hvitløkfeddene. Ha erter og hvitløk i en kjele og dekk med vann. Kok i ca 1 min.
    2. Sil bort vannet, og miks til en jevn puré med en stavmikser sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.
  2. Sitronsmør

    1. Kok opp sitronsaften i en liten kjele, og ta kjelen fra platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Smak eventuelt til med salt.
  3. Steke torsk

    1. Krydre torsken med litt salt og pepper og stek i smør i en panne på middels varme på begge sider til fisken flaker seg.
Tips!

#1: Server gjerne med en frisk tomatsalat eller bak småtomater i en ildfast form midt stekeovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

#2: Hvis du ønsker retten ekstra festlig kan torsken surres inn i spekeskinke før steking.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sofie Sunde

    3 år siden
    Tviler på at det er nok med 3 gram poteter hver. Dessuten er mengden sitron litt merkelig å sette opp i gram. :) Retten var veldig god når den var ferdig.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Sofie, Ja, 3 gram potet var litt lite, jeg retter opp i oppskriften med en gang. Hyggelig å høre at oppskriften falt i smak :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat