Stekt seibiff med løk

Stekt seibiff med løk

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Klassikeren seibiff med løk, laget fra grunnen kan sette en piff på hverdagen til selv den mest kresne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt seibiff med løk

800 g poteter
4 stk gulrøtter i biter
2 stk løk i skiver
1 ss TINE Meierismør til steking
720 g seifilet
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hvetemel
100 g TINE Meierismør
3 ss kapers (kan sløyfes)
½ ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Skrell gulrøtter, del i biter og kok de møre.
    3. Skjær løk i strimler. Stek løken i smør til den blir gyllen og bløt.
    4. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i mel. Stek over middels varme på begge sider til fisken flaker seg.
    5. Smelt smør, og ha i kapers og sitronsaft.
Tips!

#1: Bruk gjerne grovt mel eller strøkavring hvis du ønsker en litt mer sprø konsistens på fisken. Sesamfrø er også et alternativ du kan velge å vende seifiletene i før steking.

#2: Kapers kan du fint erstatte med kokt, hakket egg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Per Ivar

    3 år siden
    140 g seifilet pr pers og 4 personer blir da ikke 720 g !?. Prøv 180 g pr pers og regnstykket passer bedre.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Per Ivar, Hver var det en liten feil ja. Jeg endrer i oppskriften med en gang :) Takk for at du sa i fra!

      Kommenter  (1)


  • Lise

    3 år siden
    4 gram gulrøtter i biter? ;)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Lise, Her har det sneket seg inn en liten feil. I denne oppskriften skal det være 4 stykk gulerøtter. Takk for tilbakemeldingen, jeg retter opp med en gang:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat