Stekt seibiff med løk

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klassikeren seibiff med løk, laget fra grunnen kan sette en piff på hverdagen til selv den mest kresne.

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekt seibiff med løk

800 gpoteter
4 stkgulrøtter i biter
2 stkløk i skiver
1 ssTINE Meierismør til steking
720 gseifilet
¼ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
100 gTINE Meierismør
3 sskapers (kan sløyfes)
½ sssitronsaft

Slik gjør du det

  • Stekt seibiff med løk

    1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Skrell gulrøtter, del i biter og kok de møre.
    3. Skjær løk i strimler. Stek løken i smør til den blir gyllen og bløt.
    4. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i mel. Stek over middels varme på begge sider til fisken flaker seg.
    5. Smelt smør, og ha i kapers og sitronsaft.

Tips:

#1: Bruk gjerne grovt mel eller strøkavring hvis du ønsker en litt mer sprø konsistens på fisken. Sesamfrø er også et alternativ du kan velge å vende seifiletene i før steking.

#2: Kapers kan du fint erstatte med kokt, hakket egg.

Kommentarer

  Legg til kommentar