Stekt seibiff med løk

Stekt seibiff med løk

4
41
Enkel25 min
Klassikeren seibiff med løk, laget fra grunnen kan sette en piff på hverdagen til selv den mest kresne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt seibiff med løk

  • 800 g
    poteter
  • 4 stk
    gulrøtter i biter
  • 2 stk
    løk i skiver
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 720 g
    seifilet
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 100 g
  • 3 ss
    kapers (kan sløyfes)
  • ½ ss
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. 2

    Skrell gulrøtter, del i biter og kok de møre.

  3. 3

    Skjær løk i strimler. Stek løken i smør til den blir gyllen og bløt.

  4. 4

    Krydre fisken med salt og pepper og vend den i mel. Stek over middels varme på begge sider til fisken flaker seg.

  5. 5

    Smelt smør, og ha i kapers og sitronsaft.

Tips

#1: Bruk gjerne grovt mel eller strøkavring hvis du ønsker en litt mer sprø konsistens på fisken. Sesamfrø er også et alternativ du kan velge å vende seifiletene i før steking.#2: Kapers kan du fint erstatte med kokt, hakket egg.

Del denne oppskriften: