Laks med epler

Laks med epler

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
En smakfull og meget enkel fiskegrateng laget med laks, Crème Fraîche, pesto og epler. Nydelig og enkelt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

En ildfast form
3 dl ris
600 g laksefilet
1 ts salt
1 stk purre
3 stk epler
1 ss TINE Meierismør
6 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss pesto
2 dl hakket persille
½ ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Skjær laks i 2x2 cm store biter. Krydre fisken med salt. Skjær purre i tynne skiver og eple i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form. Bland lett sammen og krydre med litt salt og pepper.
    4. Rør sammen Crème Fraîche og pesto, og hell over fisken. Stek i ovnen til fisken er ferdig, 10-15 minutter.
      Tips!

      Neste gang du lager denne retten, kan du erstatte pesto med mango chutney og få en helt annen smak på retten!

    5. Dryss over hakket bladpersille eller vanlig persille ved servering.
Tips!

Det er viktig at du ikke oversteker laksen, for da blir den fort tørr. Det beste er når den er medium rå med en kjernetemperatur på ca. 48 grader. Bruk gjerne et steketermometer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Guro

    6 år siden
    Jeg har forresten alltid pasta ved siden av, kjempegodt til lakseformen. I tillegg har jeg opp i brokkoli.

    Kommenter  (0)


  • Guro

    6 år siden
    Dette har blitt en favoritt her i heimen. Kjapt, sunt og godt!

    Kommenter  (0)


  • Tone

    6 år siden
    Hei! Denne oppskriften har jeg lyst til å prøve. Savner dog tips til tilbehør, så jeg slipper å tenke selv :-0

    Kommenter  (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Tone. Hjemmelaget potetmos og brokkoli er jo alltids en slager sammen med laks. Hadde det vært noe, mon tro? Kok skrelte poteter og mos dem med gaffel eller annet egnet redskap. Tilsett litt matfløte og noen gode terninger med meierismør. Smak til med salt og pepper - og vips! så har du laget en enkel potetmos. Beklager at tipset kommer kanskje litt i seneste laget, men da trenger du i alle fall ikke tenke selv til neste gang du ønsker å lage denne gode lakseformen! ;) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (10)


  • Siv :-)

    7 år siden
    Denne var kjempe-enkel å lage for oss med "oppskriftsskrekk" smakte utrolig godt, hele familien var enig. Jeg puttet purren og eplene 3 min i mikroen før jeg puttet de i formen, mulig det var litt "juks", da

    Kommenter  (3)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Så bra at dere likte den! Det er alltid veldig hyggelig når oppskriftene våre faller i smak.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat