Laks med epler

Laks med epler

6
  • Enkel
  • 25 min
En smakfull og meget enkel fiskegrateng laget med laks, Crème Fraîche, pesto og epler. Nydelig og enkelt!

Ingredienser

Utstyr

En ildfast form
3 dl ris
600 g laksefilet
1 ts salt
1 stk purre
3 stk epler
1 ss TINE Meierismør
6 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss pesto
2 dl hakket persille
½ ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Skjær laks i 2x2 cm store biter. Krydre fisken med salt. Skjær purre i tynne skiver og eple i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form. Bland lett sammen og krydre med litt salt og pepper.
    4. Rør sammen Crème Fraîche og pesto, og hell over fisken. Stek i ovnen til fisken er ferdig, 10-15 minutter.
      Tips

      Neste gang du lager denne retten, kan du erstatte pesto med mango chutney og få en helt annen smak på retten!

    5. Dryss over hakket bladpersille eller vanlig persille ved servering.
Tips

Det er viktig at du ikke oversteker laksen, for da blir den fort tørr. Det beste er når den er medium rå med en kjernetemperatur på ca. 48 grader. Bruk gjerne et steketermometer.

Kommentarer

  • Guro

    7 år siden
    Jeg har forresten alltid pasta ved siden av, kjempegodt til lakseformen. I tillegg har jeg opp i brokkoli.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat