Håndkle og blad
Laks med epler
(6464)

Laks med epler

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull og meget enkel fiskegrateng laget med laks, Crème Fraîche, pesto og epler. Nydelig og enkelt!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

En ildfast form
3 dlris
600 glaksefilet
1 tssalt
1 stkpurre
3 stkepler
1 ssTINE Meierismør
6 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 sspesto
2 dlhakket persille
½ tssalt
1 tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Skjær laks i 2x2 cm store biter. Krydre fisken med salt. Skjær purre i tynne skiver og eple i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form. Bland lett sammen og krydre med litt salt og pepper.
    4. Rør sammen Crème Fraîche og pesto, og hell over fisken. Stek i ovnen til fisken er ferdig, 10-15 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Neste gang du lager denne retten, kan du erstatte pesto med mango chutney og få en helt annen smak på retten!

    5. Dryss over hakket bladpersille eller vanlig persille ved servering.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig at du ikke oversteker laksen, for da blir den fort tørr. Det beste er når den er medium rå med en kjernetemperatur på ca. 48 grader. Bruk gjerne et steketermometer.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat