
Stekt makrell med sommerkål
Enkel•20 min min
Et av sommerens høydepunkter er for mange makrellen. Her er oppskrift på stekt makrell med rømme og sommerkål.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gpoteter
-
2 stkmakrell (evt. 4 fileter)
-
4 sshvetemel
-
3 tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
-
3 ssTINE® Meierismør (til steking)
-
3 dl
-
1 dlfinhakket gressløk eller dill
-
1 stknykål , delt i fire
-
1 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter.
-
2
Rens makrell som skal stekes hel eller i fileter. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper.
-
3
Ha litt smør i en panne og stek makrell på middels varme i 2-3 minutter på hver side for fileter, og 4-5 minutter for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk.
Tips
Tilsett gjerne rømme i pannen helt mot slutten av steketiden.
-
4
Legg nykål i en kjele eller panne med litt vann, topp med smør og damp i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server makrellen med poteter og nykokt sommerkål eller spisskål, og rømme.