placeholder image
0

Stekt makrell med sommerkål

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et av sommerens høydepunkter er for mange makrellen. Her er oppskrift på stekt makrell med rømme og sommerkål.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gpoteter
2 stkmakrell (evt. 4 fileter)
4 sshvetemel
3 tssalt
1 tsnykvernet pepper
3 ssTINE Meierismør (til steking)
3 dlTINE Seterrømme
1 dlfinhakket gressløk eller dill
1 stknykål, delt i fire
1 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter.
    2. Rens makrell som skal stekes hel eller i fileter. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper.
    3. Ha litt smør i en panne og stek makrell på middels varme i 2-3 minutter på hver side for fileter, og 4-5 minutter for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk.

      Tips:

      Tilsett gjerne rømme i pannen helt mot slutten av steketiden. 

    4. Legg nykål i en kjele eller panne med litt vann, topp med smør og damp i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server makrellen med poteter og nykokt sommerkål eller spisskål, og rømme.

Tips:

Du kan erstatte kål med sprø salat med en rømmedressing. Velg da salat med litt tykke blader. Rør sammen ca. 1 dl rømme og smak til med saften av ½ sitron (eventuelt også litt finrevet sitronskall) og 1 - 2 ts sukker. Vend dressingen lett inn i salaten og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Bør lages rett før servering.

Kommentarer