Stekt makrell med sommerkål

Stekt makrell med sommerkål

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Et av sommerens høydepunkter er for mange makrellen. Her er oppskrift på stekt makrell med rømme og sommerkål.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g poteter
2 stk makrell (evt. 4 fileter)
4 ss hvetemel
3 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3 ss TINE Meierismør (til steking)
3 dl TINE Seterrømme
1 dl finhakket gressløk eller dill
1 stk nykål , delt i fire
1 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter.
    2. Rens makrell som skal stekes hel eller i fileter. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper.
    3. Ha litt smør i en panne og stek makrell på middels varme i 2-3 minutter på hver side for fileter, og 4-5 minutter for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk.
      Tips!

      Tilsett gjerne rømme i pannen helt mot slutten av steketiden. 

    4. Legg nykål i en kjele eller panne med litt vann, topp med smør og damp i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server makrellen med poteter og nykokt sommerkål eller spisskål, og rømme.
Tips!

Du kan erstatte kål med sprø salat med en rømmedressing. Velg da salat med litt tykke blader. Rør sammen ca. 1 dl rømme og smak til med saften av ½ sitron (eventuelt også litt finrevet sitronskall) og 1 - 2 ts sukker. Vend dressingen lett inn i salaten og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Bør lages rett før servering.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat