Håndkle og blad
Stekt makrell med sommerkål
(99)

Stekt makrell med sommerkål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et av sommerens høydepunkter er for mange makrellen. Her er oppskrift på stekt makrell med rømme og sommerkål.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gpoteter
2 stkmakrell (evt. 4 fileter)
4 sshvetemel
3 tssalt
1 tsnykvernet pepper
3 ssTINE Meierismør (til steking)
3 dlTINE Seterrømme
1 dlfinhakket gressløk eller dill
1 stknykål, delt i fire
1 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter.
    2. Rens makrell som skal stekes hel eller i fileter. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper.
    3. Ha litt smør i en panne og stek makrell på middels varme i 2-3 minutter på hver side for fileter, og 4-5 minutter for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk.
      Blått hjerte
      Tips!

      Tilsett gjerne rømme i pannen helt mot slutten av steketiden. 

    4. Legg nykål i en kjele eller panne med litt vann, topp med smør og damp i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server makrellen med poteter og nykokt sommerkål eller spisskål, og rømme.
Blått hjerte
Tips!

Du kan erstatte kål med sprø salat med en rømmedressing. Velg da salat med litt tykke blader. Rør sammen ca. 1 dl rømme og smak til med saften av ½ sitron (eventuelt også litt finrevet sitronskall) og 1 - 2 ts sukker. Vend dressingen lett inn i salaten og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Bør lages rett før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat