Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sesambakt fiskefilet

700 gseifilet eller annen fisk
2 dlhvetemel
1 tssalt
2 stkegg
1 ssvann
1 ½ dlsesamfrø
2 ssTINE Meierismør, til steking

Søt chili-raita

3 dlTINE Yoghurt Naturell, Crème Fraîche eller Kesam
3 ssSweet Chili saus

Ris og grønnsaker

3 dlris, ukokt
1 stkrød paprika
4 stkvårløk
1 stkrødløk
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

  • Ris

    1. Kok ris som anvist på pakningen.
  • Sesambakt fiskefilet

    1. Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.
    2. Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.
    3. Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.
  • Søt chili-raita

    1. Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.
  • RIS OG GRØNNSAKER

    1. Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.

Kommentarer

  Legg til kommentar