Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita
Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Sesambakt fiskefilet
- 700 g seifilet, eller annen fisk
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 stykk egg
- 1 ss vann
- 1.5 dl sesamfrø
- 2 ss TINE® Meierismør, , til steking
Søt chili-raita
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell, , Crème Fraîche eller Kesam
- 3 ss Sweet Chili saus
Ris og grønnsaker
- 3 dl ris, , ukokt
- 1 stykk rød paprika
- 4 stykk vårløk
- 1 stykk rødløk
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Kok ris som anvist på pakningen.
Sesambakt fiskefilet
1
Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.
2
Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.
3
Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.
Søt chili-raita
1
Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.
RIS OG GRØNNSAKER
1
Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.