Skip to main content

Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Enkel
20min

Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.

3.6
(9)
Next ImageSesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Ingredienser

Antall porsjoner

Sesambakt fiskefilet

700 g
seifilet eller annen fisk
2 dl
hvetemel
1 ts
salt
2 stk
egg
1 ss
vann
1.5 dl
sesamfrø
2 ss
TINE® Meierismør, til steking

Søt chili-raita

3 dl
TINE® Yoghurt Naturell, Crème Fraîche eller Kesam
3 ss
Sweet Chili saus

Ris og grønnsaker

3 dl
ris, ukokt
1 stk
rød paprika
4 stk
vårløk
1 stk
rødløk

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som anvist på pakningen.

Sesambakt fiskefilet

  1. Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.

  2. Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.

  3. Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.

Søt chili-raita

  1. Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.

RIS OG GRØNNSAKER

  1. Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter