Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita
Enkel•20 min min
Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sesambakt fiskefilet
-
700 gseifilet eller annen fisk
-
2 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
2 stkegg
-
1 ssvann
-
1 ½ dlsesamfrø
-
2 ssTINE® Meierismør , til steking
Søt chili-raita
-
3 dlTINE® Yoghurt Naturell , Crème Fraîche eller Kesam
-
3 ssSweet Chili saus
Ris og grønnsaker
-
3 dlris , ukokt
-
1 stkrød paprika
-
4 stkvårløk
-
1 stkrødløk
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok ris som anvist på pakningen.
Sesambakt fiskefilet
-
2
Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.
-
3
Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.
-
4
Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.
Søt chili-raita
-
5
Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.
RIS OG GRØNNSAKER
-
6
Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.