Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

0
9
Enkel20 min
Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sesambakt fiskefilet

  • 700 g
    seifilet eller annen fisk
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 2 stk
    egg
  • 1 ss
    vann
  • 1 ½ dl
    sesamfrø
  • 2 ss
    TINE® Meierismør , til steking

Søt chili-raita

Ris og grønnsaker

  • 3 dl
    ris , ukokt
  • 1 stk
    rød paprika
  • 4 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris som anvist på pakningen.

Sesambakt fiskefilet

  1. 2

    Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.

  2. 3

    Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.

  3. 4

    Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.

Søt chili-raita

  1. 5

    Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.

RIS OG GRØNNSAKER

  1. 6

    Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.

Del denne oppskriften: