Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sesambakt fiskefilet

700 g seifilet eller annen fisk
2 dl hvetemel
1 ts salt
2 stk egg
1 ss vann
1 ½ dl sesamfrø
2 ss TINE Meierismør , til steking

Søt chili-raita

3 dl TINE Yoghurt Naturell , Crème Fraîche eller Kesam
3 ss Sweet Chili saus

Ris og grønnsaker

3 dl ris , ukokt
1 stk rød paprika
4 stk vårløk
1 stk rødløk
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Kok ris som anvist på pakningen.
  1. Sesambakt fiskefilet

    1. Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.
    2. Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.
    3. Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.
  2. Søt chili-raita

    1. Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.
  3. RIS OG GRØNNSAKER

    1. Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat