Fiskefilet med urtesaus

Fiskefilet med urtesaus

0
7
Enkel30 min
Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    poteter
  • 1 stk
    brokkoli

Saus:

  • ½ stk
    fiskebuljongterning
  • 1 ½ dl
    vann
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 2 dl
  • 2 ss
    finhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Dressing:

Fisk:

  • 600 g
    torskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
  • 4 ss
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. 2

    Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.

Saus:

  1. 3

    Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.

Dressing:

  1. 4

    Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Fisk:

  1. 5

    Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

Tips

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Del denne oppskriften: