Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Fiskefilet med urtesaus

Enkel
30min

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

4.3
(7)
Fiskefilet med urtesaus

Ingredienser

8 stk
potet
1 stk
brokkoli

Saus:

½ stk
fiskebuljongterning
1.5 dl
vann
2 stk
eggeplomme
2 ss
finhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Dressing:

2 ss
finhakket gressløk
2 ss
finhakket persille
¼ ts
salt
¼ ts
pepper

Fisk:

600 g
torskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 ss
hvetemel
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Slik gjør du

Saus:

Dressing:

Fisk:

Tips

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter