Fiskefilet med urtesaus

Fiskefilet med urtesaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk poteter
1 stk brokkoli

Saus:

½ stk fiskebuljongterning
1 ½ dl vann
2 stk eggeplommer
2 dl TINE Matfløte
2 ss finhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ ts salt
¼ ts pepper

Dressing:

2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket persille
2 dl TINE Crème Fraîche Original
¼ ts salt
¼ ts pepper

Fisk:

600 g torskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss TINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
  1. Saus:

    1. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
  2. Dressing:

    1. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  3. Fisk:

    1. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.
Tips!

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat