
Fiskefilet med urtesaus
Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Saus:
Dressing:
Fisk:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- 2
Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
Saus:
- 3
Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
Dressing:
- 4
Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
Fisk:
- 5
Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.
Tips
På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)