Fiskefilet med urtesaus
Enkel
30min
Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.
4.3
(7)

Ingredienser
8 stk
potet
1 stk
brokkoli
Saus:
½ stk
fiskebuljongterning
1.5 dl
vann
2 stk
eggeplomme
2 dl
2 ss
finhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Dressing:
2 ss
finhakket gressløk
2 ss
finhakket persille
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Fisk:
600 g
torskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 ss
hvetemel
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking
Slik gjør du
Saus:
Dressing:
Fisk:
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)





