Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fiskefilet med urtesaus

Enkel
30min

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

4.3
(7)
Next ImageFiskefilet med urtesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
potet
1 stk
brokkoli

Saus:

0.5 stk
fiskebuljongterning
1.5 dl
vann
2 stk
eggeplomme
2 ss
finhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Dressing:

2 ss
finhakket gressløk
2 ss
finhakket persille
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fisk:

600 g
torskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 ss
hvetemel
1 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.

Saus:

  1. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.

Dressing:

  1. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Fisk:

  1. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter