tablecloth-basil
Fiskefilet med urtesaus
(3)

Fiskefilet med urtesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stkpoteter
1 stkbrokkoli

Saus:

½ stkfiskebuljongterning
1 ½ dlvann
2 stkeggeplommer
2 dlTINE Matfløte
2 ssfinhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ tssalt
¼ tspepper

Dressing:

2 ssfinhakket gressløk
2 ssfinhakket persille
2 dlTINE Crème Fraîche Original
¼ tssalt
¼ tspepper

Fisk:

600 gtorskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 sshvetemel
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
2 ssTINE Meierismør til steking
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
    1. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
    1. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
    1. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.
blue heart
Tips!

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff