placeholder image

Fiskefilet med urtesaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
1 stkbrokkoli

Saus:

½ stkfiskebuljongterning
1 ½ dlvann
2 stkeggeplommer
2 dlTINE Matfløte
2 ssfinhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ tssalt
¼ tspepper

Dressing:

2 ssfinhakket gressløk
2 ssfinhakket persille
2 dlTINE Crème Fraîche Original
¼ tssalt
¼ tspepper

Fisk:

600 gtorskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 sshvetemel
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
2 ssTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
  • Saus:

    1. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
  • Dressing:

    1. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  • Fisk:

    1. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

Tips:

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Kommentarer