Fiskefilet med urtesaus
Enkel•30 min min
Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkpoteter
-
1 stkbrokkoli
Saus:
-
½ stkfiskebuljongterning
-
1 ½ dlvann
-
2 stkeggeplommer
-
2 dl
-
2 ssfinhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Dressing:
-
2 ssfinhakket gressløk
-
2 ssfinhakket persille
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Fisk:
-
600 gtorskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
-
4 sshvetemel
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
2
Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
Saus:
-
3
Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
Dressing:
-
4
Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
Fisk:
-
5
Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.