Laks teriyaki

Laks teriyaki

2
17
Middels30 min
Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har vi penslet laksen med teriyakisaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    SALMA eller annen god laks
  • 1 ss
    teriyakisaus
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 250 g
    eggnudler (1 pakke)
  • ¼ stk
    melon
  • 2 cm
    frisk ingefær
  • ½ stk
    rød paprika
  • 3 ss
    bladpersille
  • ¼ stk
    chili
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    sjalottløk
  • 1 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skjær fisk i små biter på ca. 30 gram. Pensle med teriyakisaus. Strø på salt og nykvernet pepper. Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.

  3. 3

    Kok nudler som anvist på pakken.

  4. 4

    Skjær melon i små terninger. Riv ingefær. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili, hvitløk og løk, og surr dette lett i smør.

  5. 5

    Rør inn nudler og melon. Anrett med laksebitene på toppen.

Tips

Når du skal bake SALMA, er det viktig at den er romtemperert før du setter den i ovnen. Da får du en jevnere oppvarming.

Del denne oppskriften: