Laks teriyaki
Middels•30 min8 min
Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har vi penslet laksen med teriyakisaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaks
-
1 ssteriyakisaus
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
250 geggnudler (1 pakke)
-
¼ stkmelon
-
2 cmfrisk ingefær
-
½ stkrød paprika
-
3 ssbladpersille
-
¼ stkchili
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 stksjalottløk
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skjær fisk i små biter på ca. 30 gram. Pensle med teriyakisaus. Strø på salt og nykvernet pepper. Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.
-
3
Kok nudler som anvist på pakken.
-
4
Skjær melon i små terninger. Riv ingefær. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili, hvitløk og løk, og surr dette lett i smør.
-
5
Rør inn nudler og melon. Anrett med laksebitene på toppen.