Laks teriyaki

Laks teriyaki

Kommentarer 2
  • Middels
  • 30 min
  • 8 min
Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har vi penslet laksen med teriyakisaus.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g SALMA eller annen god laks
1 ss teriyakisaus
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
250 g eggnudler (1 pakke)
¼ stk melon
2 cm frisk ingefær
½ stk rød paprika
3 ss bladpersille
¼ stk chili
1 stk hvitløksfedd
1 stk sjalottløk
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær fisk i små biter på ca. 30 gram. Pensle med teriyakisaus. Strø på salt og nykvernet pepper. Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.
    3. Kok nudler som anvist på pakken.
    4. Skjær melon i små terninger. Riv ingefær. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili, hvitløk og løk, og surr dette lett i smør.
    5. Rør inn nudler og melon. Anrett med laksebitene på toppen.
Tips!

Når du skal bake SALMA, er det viktig at den er romtemperert før du setter den i ovnen. Da får du en jevnere oppvarming.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne-Mette :)

    4 år siden
    En av verdens enkleste og beste middager? Kjempegodt! Slang litt purreløk og revet ingefær oppå, ble veldig godt. Elsker Salma, og alle de deilige oppskriftene på tine.no. Tusen takk! <3

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anne-Mette, Tusen takk for koselig tilbakemelding, fint at du improviserer:)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat