Laks teriyaki
Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har vi penslet laksen med teriyakisaus.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g laks
- 1 ss teriyakisaus
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 250 g eggnudler, (1 pakke)
- 0.25 stykk melon
- 2 cm frisk ingefær
- 0.5 stykk rød paprika
- 3 ss bladpersille
- 0.25 stykk chili
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk sjalottløk
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Skjær fisk i små biter på ca. 30 gram. Pensle med teriyakisaus. Strø på salt og nykvernet pepper. Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.
3
Kok nudler som anvist på pakken.
4
Skjær melon i små terninger. Riv ingefær. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili, hvitløk og løk, og surr dette lett i smør.
5
Rør inn nudler og melon. Anrett med laksebitene på toppen.
TipsNår du skal bake SALMA, er det viktig at den er romtemperert før du setter den i ovnen. Da får du en jevnere oppvarming.