Sprø torsk i sursøt saus

Sprø torsk i sursøt saus

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marinade:

230 g ananasringer
½ dl soyasaus
½ dl eplesidereddik
2 ts Sweet Chili saus
500 g torskefilet

Ris:

240 g ris

Grønnsaker:

2 stk grønn paprika
6 stk vårløk

sprø torsk:

2 stk egg
3 ss maisenna
3 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ dl ketchup
200 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 ss eplesidereddik
1 ss soyasaus

Slik gjør du det

    1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  1. Ris:

    1. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
  2. Grønnsaker:

    1. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
  3. sprø torsk:

    1. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
    2. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
    3. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
    4. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.
Tips!

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bjørn

    3 måneder siden
    Denne retten kommer vi ALDRI til å lage igjen. Fysj og fy!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så leit at denne retten ikke falt i smak hos dere, Bjørn :/

      Kommenter  (0)


  • Harald

    2 år siden
    ... og ananasen skal oppi på et eller annet tidspunkt, eller er det bare juicen oppskriften er ute etter?

    Kommenter  (0)

    • Harald

      2 år siden
      Erm, glem min forrige kommentar o_0

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat