Sprø torsk i sursøt saus

Sprø torsk i sursøt saus

6
17
Enkel30 min
I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

  • 230 g
    ananasringer
  • ½ dl
    soyasaus
  • ½ dl
    eplesidereddik
  • 2 ts
    Sweet Chili saus
  • 500 g
    torskefilet

Ris:

  • 240 g
    ris

Grønnsaker:

  • 2 stk
    grønn paprika
  • 6 stk
    vårløk

sprø torsk:

  • 2 stk
    egg
  • 3 ss
    maisenna
  • 3 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • ½ dl
    ketchup
  • 200 g
    hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 2 ss
    eplesidereddik
  • 1 ss
    soyasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.

Ris:

  1. 2

    Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.

Grønnsaker:

  1. 3

    Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.

sprø torsk:

  1. 4

    Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.

  2. 5

    Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.

  3. 6

    Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.

  4. 7

    Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.

Tips

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Del denne oppskriften: