Sprø torsk i sursøt saus

Sprø torsk i sursøt saus

4
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Ingredienser

Marinade:

230 g ananasringer
½ dl soyasaus
½ dl eplesidereddik
2 ts Sweet Chili saus
500 g torskefilet

Ris:

240 g ris

Grønnsaker:

2 stk grønn paprika
6 stk vårløk

sprø torsk:

2 stk egg
3 ss maisenna
3 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ dl ketchup
200 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 ss eplesidereddik
1 ss soyasaus

Slik gjør du det

    1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  1. Ris:

    1. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
  2. Grønnsaker:

    1. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
  3. sprø torsk:

    1. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
    2. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
    3. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
    4. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.
Tips

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Kommentarer

  • Bjørn

    1 år siden
    Denne retten kommer vi ALDRI til å lage igjen. Fysj og fy!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så leit at denne retten ikke falt i smak hos dere, Bjørn :/

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat