Oppskrift på Sprø torsk i sursøt saus

Sprø torsk i sursøt saus

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marinade:

230 gananasringer
½ dlsoyasaus
½ dleplesidereddik
2 tsSweet Chili saus
500 gtorskefilet

Ris:

240 gris

Grønnsaker:

2 stkgrønn paprika
6 stkvårløk

sprø torsk:

2 stkegg
3 ssmaisenna
3 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ dlketchup
200 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 sseplesidereddik
1 sssoyasaus

Slik gjør du det

  • Marinade:

    1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  • Ris:

    1. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
  • Grønnsaker:

    1. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
  • sprø torsk:

    1. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
    2. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
    3. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
    4. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.

Tips:

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Kommentarer