
Sprø torsk i sursøt saus
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marinade:
-
230 gananasringer
-
½ dlsoyasaus
-
½ dleplesidereddik
-
2 tsSweet Chili saus
-
500 gtorskefilet
Ris:
-
240 gris
Grønnsaker:
-
2 stkgrønn paprika
-
6 stkvårløk
sprø torsk:
-
2 stkegg
-
3 ssmaisenna
-
3 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
½ dlketchup
-
200 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
2 sseplesidereddik
-
1 sssoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
Ris:
-
2
Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
Grønnsaker:
-
3
Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
sprø torsk:
-
4
Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
-
5
Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
-
6
Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
-
7
Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.