Sprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Sprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker

0
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Dryss laksepinner med litt mel før steking. Da får den en sprø og god overflate. Server med potetmos og rotgrønnsaker.

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

4 stk gulrøtter
200 g kålrot
1 stk sellerirot
1 stk løk
2 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Potetmos:

800 g poteter
50 g TINE Meierismør
3 dl TINE Matfløte
¼ ts muskat
1 ts salt
½ ts pepper

Laksepinner:

400 g laksefilet
4 ss hvetemel
½ ts salt
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C varmluft eller 220°C uten varmluft. Finn fram en ildfast form.
  1. Ovnsbakte rotgrønnsaker:

    1. Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og løk. Kutt gulrot, sellerirot og kålroten i staver. Grovhakk løk.
    2. Legg grønnsakene i den ildfaste formen og vend dem lett i olje. Strø over salt og pepper. Stekes midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
  2. Potetmos:

    1. Skrell potet og kutt i jevnstore biter. Kok til møre, i ca. 15 minutter. Sil av vannet.
    2. Kok opp smør og fløte i en annen gryte på middels sterk varme. Når fløten er oppvarmet og potetene ferdigkokte, har du fløten, smøret og potetene i samme gryte. Tilsett muskattnøtt, salt og pepper, og rør godt rundt med en potetstapper til du har en jevn masse.
  3. Laksepinner:

    1. Skjær laksefilet i passe store strimler. Bland mel og salt på en tallerken og vend laksepinnene lett i blandingen. Stek dem på middels sterk varme i olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Server laksepinnene med potemos og gode ovnsbakte grønnsaker.
      Hvordan fjerne skinnet fra fisk:
Tips!

Vær oppmerksom på rekkefølgen når du lager retten. Lag rotgrønnsakene først, deretter potetmosen og til slutt laksepinnene, så får du en god og varm middag.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat