placeholder image
0

Sprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dryss laksepinner med litt mel før steking. Da får den en sprø og god overflate. Server med potetmos og rotgrønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

4 stkgulrøtter
200 gkålrot
1 stksellerirot
1 stkløk
2 ssolivenolje
½ tssalt
½ tspepper

Potetmos:

800 gpoteter
50 gTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte
¼ tsmuskat
1 tssalt
½ tspepper

Laksepinner:

400 glaksefilet
4 sshvetemel
½ tssalt
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C varmluft eller 220°C uten varmluft. Finn fram en ildfast form.
  • Ovnsbakte rotgrønnsaker:

    1. Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og løk. Kutt gulrot, sellerirot og kålroten i staver. Grovhakk løk.
    2. Legg grønnsakene i den ildfaste formen og vend dem lett i olje. Strø over salt og pepper. Stekes midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
  • Potetmos:

    1. Skrell potet og kutt i jevnstore biter. Kok til møre, i ca. 15 minutter. Sil av vannet.
    2. Kok opp smør og fløte i en annen gryte på middels sterk varme. Når fløten er oppvarmet og potetene ferdigkokte, har du fløten, smøret og potetene i samme gryte. Tilsett muskattnøtt, salt og pepper, og rør godt rundt med en potetstapper til du har en jevn masse.
  • Laksepinner:

    1. Skjær laksefilet i passe store strimler. Bland mel og salt på en tallerken og vend laksepinnene lett i blandingen. Stek dem på middels sterk varme i olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Server laksepinnene med potemos og gode ovnsbakte grønnsaker.

Tips:

Vær oppmerksom på rekkefølgen når du lager retten. Lag rotgrønnsakene først, deretter potetmosen og til slutt laksepinnene, så får du en god og varm middag.

Kommentarer