Sprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker
Enkel•30 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
-
4 stkgulrøtter
-
200 gkålrot
-
1 stksellerirot
-
1 stkløk
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Potetmos:
-
800 gpoteter
-
50 g
-
3 dl
-
¼ tsmuskat
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Laksepinner:
-
400 glaksefilet
-
4 sshvetemel
-
½ tssalt
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C varmluft eller 220°C uten varmluft. Finn fram en ildfast form.
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
-
2
Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og løk. Kutt gulrot, sellerirot og kålroten i staver. Grovhakk løk.
-
3
Legg grønnsakene i den ildfaste formen og vend dem lett i olje. Strø over salt og pepper. Stekes midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
Potetmos:
-
4
Skrell potet og kutt i jevnstore biter. Kok til møre, i ca. 15 minutter. Sil av vannet.
-
5
Kok opp smør og fløte i en annen gryte på middels sterk varme. Når fløten er oppvarmet og potetene ferdigkokte, har du fløten, smøret og potetene i samme gryte. Tilsett muskattnøtt, salt og pepper, og rør godt rundt med en potetstapper til du har en jevn masse.
Laksepinner:
-
6
Skjær laksefilet i passe store strimler. Bland mel og salt på en tallerken og vend laksepinnene lett i blandingen. Stek dem på middels sterk varme i olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Server laksepinnene med potemos og gode ovnsbakte grønnsaker.
Hvordan fjerne skinnet fra fisk