Seikaker med stekt løk

Seikaker med stekt løk

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Dette er en oppskrift på enkle og gode seikaker med potetstappe, kokte grønnsaker og stekt løk.

Ingredienser

Antall porsjoner

potetmos:

800 g poteter
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen variant
¼ ts salt
¼ ts pepper

grønnsaker:

4 stk gulrøtter
½ stk brokkoli

Seikaker:

600 g kald seifilet
2 ss potetmel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl kald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ss TINE Meierismør til steking

Stekt løk:

2 stk løk
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts sukker

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil fra vannet og mos potetene grovt sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper.
  1. grønnsaker:

    1. Skrell og kutt gulrot i biter. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Vask og del brokkoli i passe store bunter. Rett før servering koker du dem i 3–4 minutter i lettsaltet vann.
  2. Seikaker:

    1. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med kald melk.
    2. Form farsen til kaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme fiskekakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
  3. Stekt løk:

    1. Skjær løk i skiver og stek den i smør på middels sterk varme til den er myk og har en gyllen, pen farge. Krydre med salt, pepper og ev. sukker. Ha over et par spiseskjeer vann, og la væsken koke inn i løken. Server seikakene med potetstappe, stekt løk og kokte grønnsaker.
Tips!

Du kan fint bruke hyse/kolje, torsk, eller lyr i stedet for sei i denne oppskriften.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    5 år siden
    Kan eg bruke frosen fisk, eller må den vere fersk?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Ida! Det går fint å bruke fisk som har vært frosset i denne oppskriften.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat