Søtsyrlig laks med risotto
Middels•50 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Risotto:
-
2 stksjalottløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
2 dlarborioris eller annen risottoris
-
1 dltørr hvitvin , eplecider eller eplejuice
-
8 dlvann
-
1 ½ stkgrønnsaksbuljongterninger
-
½ tssalt
-
1 dlJarlsberg® Revet
Søtsyrlig laks:
-
600 glaksefilet (porsjonsstykker á 150 g)
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 ssappelsinmarmelade
-
1 tsrevet sitronskall
-
2 sssitronsaft
-
1 ssgule sennepsfrø
-
1 dlfinhakket basilikum
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C, og finn fram en ildfast form.
Risotto:
-
2
Rens og hakk sjalottløk og hvitløk og fres i smør i en stekepanne eller kjele. Tilsett ris og la det frese i noen minutter. Pass på så det ikke svis.
-
3
Hell i vin, cider eller juice og halvparten av vannet. Smuldre i buljong og la trekke i ca. 10 minutter. Rør av og til. Spe ev. med mer vann etter hvert. Risottoen skal være ganske løs. Strø i salt og dryss over revet ost. La osten smelte inn.
Søtsyrlig laks:
-
4
Legg fisk i en ildfast form eller på en stekeplate dekket med bakepapir. Gni salt og nykvernet pepper på fiskefileten. Rør sammen marmelade, sitronskall og sitronsaft. Pensle blandingen på fiskestykkene. Knus sennepsfrø i en morter og dryss over fisken.
-
5
Stek laksefiletene midt i ovnen i 8–10 minutter.
-
6
Rett før servering hakker du basilikum og blander den i risottoen.