Restegrateng med fisk og grønnsaker

Restegrateng med fisk og grønnsaker

2
  • Enkel
  • 30 min
Som navnet på retten så fint antdyder er det tid for restefest i heimen! Grav fram fra kjøleskapet det som måtte være igjen av ukens grønnsaks- og fiskemiddager. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag. I denne oppskriften foreslår vi en rekke grønnsaker, men du kan selvfølgelig bruke akkurat de du selv har tilgjengelig. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter.

Ingredienser

Restegrateng

8 stk poteter
150 g brokkoli
150 g blomkål
100 g gulrøtter
100 g paprika
1 stk løk
600 g fiskefilet (fiskerester som torsk, sei og/eller laks)
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
4 stk egg
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
    2. Skjær poteter, grønnsaker og løk i biter og fordel dem i formen. Smuldre fisken over.
    3. Pisk sammen melk og egg. Tilsett salt og pepper. Hell sausen i formen, og strø over revet ost.
    4. Stek restegratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til gratengen er gjennomvarm og osten har blitt gyllen. Dersom du bruker rå poteter, trenger du nok å la gratengen stå inne i ytterligere ca 5- 10 minutter.
Tips!

#1: En restegrateng er også en takknemlig mottaker av krydderurter, så her kan du bruke akkurat de urtene du har tilgjengelig.

#2: Hvis du ønsker, kan du tilbererede gratengen i små porsjonformer. Dermed kan du også spare tid i ovnen ettersom gratengen blir fortere ferdig.

Kommentarer

  • Eva M. Bondø

    4 år siden
    Dette var akkurat det jeg var på jakt etter i dag! Flott måte å bruke rester på, og kjempegodt!

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Eva, Så hyggelig tilbakemelding. Tusen takk :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat