Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
En lettvinn og sunn måte å tilberede middagen på. Smakfull ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

4 stk poteter
3 stk gulrøtter
½ stk kålrot
½ stk sellerirot
2 stk rødløk
4 ss olivenolje
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss frisk timian
4 ss god sennep
700 g torskefilet

Til servering

2 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C.
    2. Skrell potet, gulrot, kålrot, sellerirot og løk, og del opp i like biter. Fordel utover på et stekebrett.
    3. Hell over olje, og krydre med salt, pepper og timian. Stek midt i ovn i 20 min.
    4. Fordel sennep på torskefiletene, og brett sammen. Ta stekebrettet ut fra ovnen og legg på fisken. Stek videre i ca. 12 min.
    5. Server med rømme.
Tips!

#1: Smak gjerne til rømmen med hvitløk, sitron eller hakkede friske urter som for eksempel basilikum eller dill.

#2: Laks, sei, steinbit eller kveite kan tilberedes på samme måte, med samme gode resultat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lars Komastuen

    2 år siden
    Hvordan skal fisken brettes? Tenker dere japansk stil? Eller er må man ha kokkeutdannelse for å brette torsk som origami? Litt tydelighet fra oppskriftsmakeren hadde vært fint.

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lars, Når du har filetten liggende flat smører du sennep på ene siden for så å brette den i to så sennepen er på innsiden av bretten :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat