
Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakt laks
-
600 glaksefileter uten skinn , eller annen god skinn - og benfri laksefilet
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssolivenolje
-
1 stklime , saft og skall av
-
¼ tskajennepepper
-
½ tssalt
Urtesaus
-
1 dlvann
-
1 stkfiskebuljongterning
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 sshakket dill
-
2 sshakket gressløk
Ris
-
240 gris
Grønnsakswok
-
1 stkrødløk
-
1 stkgulrot
-
100 gminimais
-
1 stkgul paprika
-
12 stkasparges
Slik gjør du det
-
1
Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 150 g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. 1 time.
-
2
Stek laksen på 175 °C midt i ovnen i 10-15 minutter.
Ris
-
3
Kok risen som angitt på pakken.
Grønnsakswok
-
4
Skjær alle grønnsaker i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten, deretter rødløk, så minimais, paprika og asparges.
Urtesaus
-
5
Mens laksen står i ovnen, koker du opp opp vannet til sausen. Deretter har du i den smuldrede buljongen og rører til den er løst opp. Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.
-
6
Kok opp sausen, ha i salt og pepper. Ta sausen av varmen og rør i dill og gressløk. Server laksen med saus, fullkornsris og wokede grønnsaker.