Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker
Enkel
1t 20min
Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen.
3.9
(131)

Ingredienser
Ovnsbakt laks
600 g
laksefilet uten skinn, eller annen god skinn - og benfri laksefilet
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
1 stk
lime, saft og skall av
¼ ts
kajennepepper
½ ts
salt
Urtesaus
1 dl
vann
1 stk
fiskebuljongterning
½ ts
salt
¼ ts
pepper
3 ss
hakket dill
2 ss
hakket gressløk
Ris
240 g
ris
Grønnsakswok
1 stk
rødløk
1 stk
gulrot
100 g
minimais
1 stk
gul paprika
12 stk
asparges
Slik gjør du
Ris
Grønnsakswok
Urtesaus
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
TINE Lett Crème Fraîche har halvparten så mye fett som originalen og gir gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Kremet, rund og ypperlig til koking.



