Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker

Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 80 min
Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt laks

600 g SALMA , eller annen god skinn - og benfri laksefilet
1 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 stk lime , saft og skall av
¼ ts kajennepepper
½ ts salt

Urtesaus

1 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper
3 ss hakket dill
2 ss hakket gressløk

Ris

240 g ris

Grønnsakswok

1 stk rødløk
1 stk gulrot
100 g minimais
1 stk gul paprika
12 stk asparges

Slik gjør du det

    1. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 150 g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. 1 time.
    2. Stek laksen på 175 °C midt i ovnen i 10-15 minutter.
  1. Ris

    1. Kok risen som angitt på pakken.
  2. Grønnsakswok

    1. Skjær alle grønnsaker i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten, deretter rødløk, så minimais, paprika og asparges.
  3. Urtesaus

    1. Mens laksen står i ovnen, koker du opp opp vannet til sausen. Deretter har du i den smuldrede buljongen og rører til den er løst opp. Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.
    2. Kok opp sausen, ha i salt og pepper. Ta sausen av varmen og rør i dill og gressløk. Server laksen med saus, fullkornsris og wokede grønnsaker.
Tips!

TINE Lett Crème Fraîche har halvparten så mye fett som originalen og gir gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Kremet, rund og ypperlig til koking.

Kommentar

Kommentarer

  • Alexandra

    16 dager siden
    Hei har ikkje dill, gressløk eller lett creme freshe, kun original.
    Kan den brukes? Og kva annet krydder kan være godt i sausen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      15 dager siden
      Hei Alexandra,

      Du kan fint bruke original creme fresh :) Til denne retten anbefaler jeg at du bruker dill og gressløk, men du kan bytte ut urtene med andre urter du har hjemme om du ønsker det. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Lars

    2 år siden
    Bruker i hovedsak sausen fra denne oppskriften, og den er virkelig helt fantastisk god!

    Kommenter  (1)


  • Mari

    4 år siden
    Synes kanskje denne oppskriften sto litt bakvendt, da den starter med at man skal sette ovnen på 175 grader, men at laksen skal være i marinaden i en time :) Men gleder meg til å smake.

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mari, Nå har jeg endret fremgangsmåten i oppskriften, takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen :)

      Kommenter  (0)


  • gøril

    6 år siden
    3 g TINE Crème Fraîche Lett ????

    Kommenter  (6)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Gøril! Her skal det være 3 desiliter. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på feilen, skal rette i oppskriften. Ha en riktig god påske!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat