Ovnsbakt laks med dill- og sitronsmør og risotto
Middels•50 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Dill- og sitronsmør:
-
75 gmykt TINE® Meierismør
-
4 ssfrisk dill
-
½ stksitron , revet skall av
Risotto:
-
1 lvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
1 stksjalottløk
-
3 dlarborioris eller annen risottoris
-
2 ss
-
1 dlSunniva® Original Eplejuice eller annen eplejuice
-
100 grevet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller annen godt lagret gulost
laks:
-
4 stklaksefilet (á ca. 140 g)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
150 gsukkererter
-
1 stkfennikel
-
½ sssalt
-
1 sssitronsaft
-
1 ssolivenolje
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 150 ºC og finn fram en ildfast form.
Dill- og sitronsmør:
-
2
Bland smør med dill og sitronskall. Form smøret til en rull i matpapir eller folie, og legg den i kjøleskapet.
Risotto:
-
3
Kok opp vann og buljongterning.
-
4
Skrell og finhakk løk. Surr ris og løk i smør til risen er blank.
-
5
Hell på eplejuice og la det koke inn. Når det har kokt inn, kan du helle på litt og litt av den varme buljongen. Rør om av og til. Det viktigste er at du lar litt og litt av væsken koke inn mellom hver gang. Kok til risen er mør, i ca. 20 minutter.
-
6
Riv ost eller bruk ferdig revet ost. Rør osten inn i risottoen og la den smelte.
laks:
-
7
Vask, tørk og legg laksestykkene i en ildfast form. Krydre med salt og nykvernet pepper. Stek formen midt i ovnen i 10–15 minutter.
Tilbehør:
-
8
Skjær sukkererter og fennikel i strimler. Bland med salt, sitronsaft og olivenolje. Damp dette i litt smør i en kjele i et par minutter. Server laks med dill- og sitronsmør, grønnsaker og risotto.