Håndkle og blad
Lakseform med feta og rosmarin
(1919)

Lakseform med feta og rosmarin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på en smakfull, rask og lettlagd lakseform med fetaost, fennikel og rosmarin.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

300 gfennikel
1 stkrød paprika
2 ssTINE Meierismør
600 glaksefilet
1 tssalt
½ tspepper
100 gfetaost
250 gfullkornsris
1 ssrosmarin, gjerne fersk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Skjær fennikel og paprika i strimler. Fordel fennikel, paprika og smør i den ildfaste formen. Skjær laks i porsjonsstykker, legg dem oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Deretter smuldrer du fetaost over fisken.
    3. Kok ris som anvist på pakken.
    4. Stek fiskeformen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kokt ris. Pynt med litt rosmarin før servering.
Blått hjerte
Tips!

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet.

Kilde:Frukt.no

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat