Lakseform med feta og rosmarin

Lakseform med feta og rosmarin

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
Oppskrift på en smakfull, rask og lettlagd lakseform med fetaost, fennikel og rosmarin.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g fennikel
1 stk rød paprika
2 ss TINE Meierismør
600 g laksefilet
1 ts salt
½ ts pepper
100 g fetaost
250 g fullkornsris
1 ss rosmarin , gjerne fersk

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Skjær fennikel og paprika i strimler. Fordel fennikel, paprika og smør i den ildfaste formen. Skjær laks i porsjonsstykker, legg dem oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Deretter smuldrer du fetaost over fisken.
    3. Kok ris som anvist på pakken.
    4. Stek fiskeformen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kokt ris. Pynt med litt rosmarin før servering.
Tips!

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet.

Kilde:Frukt.no

Kommentar

Kommentarer

  • Tore Meland

    5 år siden
    Om du drenker saften av 1/2 sitron over grønnsakene og raspet sittonskall drysses over laksen får den litt syre som hever retten. Lykke til.

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for tipset, Tore! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat