tablecloth-basil
Lakseform med feta og rosmarin
(19)

Lakseform med feta og rosmarin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på en smakfull, rask og lettlagd lakseform med fetaost, fennikel og rosmarin.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

300 gfennikel
1 stkrød paprika
2 ssTINE Meierismør
600 glaksefilet
1 tssalt
½ tspepper
100 gfetaost
250 gfullkornsris
1 ssrosmarin, gjerne fersk
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Skjær fennikel og paprika i strimler. Fordel fennikel, paprika og smør i den ildfaste formen. Skjær laks i porsjonsstykker, legg dem oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Deretter smuldrer du fetaost over fisken.
    3. Kok ris som anvist på pakken.
    4. Stek fiskeformen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kokt ris. Pynt med litt rosmarin før servering.
blue heart
Tips!

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet.

Kilde:Frukt.no

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff