Lakseform med feta og rosmarin

Lakseform med feta og rosmarin

2
22
Enkel30 min
Oppskrift på en smakfull, rask og lettlagd lakseform med fetaost, fennikel og rosmarin.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    fennikel
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 ss
  • 600 g
    laksefilet
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 100 g
    fetaost
  • 250 g
    fullkornsris
  • 1 ss
    rosmarin , gjerne fersk

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.

  2. 2

    Skjær fennikel og paprika i strimler. Fordel fennikel, paprika og smør i den ildfaste formen. Skjær laks i porsjonsstykker, legg dem oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Deretter smuldrer du fetaost over fisken.

  3. 3

    Kok ris som anvist på pakken.

  4. 4

    Stek fiskeformen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kokt ris. Pynt med litt rosmarin før servering.

Tips

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet.Kilde:Frukt.no

Del denne oppskriften: