Kremet torsk

Kremet torsk

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 20 min
  • 15 min
Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk poteter
750 g torskefilet
1 stk liten dillbunt
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
1 ts pepperrot fra tube
½ ts salt
4 stk gulrøtter
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
    4. Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.
      Tips!

      Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

    5. Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
    6. Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Tips!

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Veronica

    3 år siden
    Helt grei hverdagsrett. Litt tam i smaken for vår del! :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Veronica, Dette er nok en mild rett, men du kan fint gjøre den mer smakfull med f.eks chili, hvitløk eller sennep :)

      Kommenter  (0)


  • Stine

    5 år siden
    Hei! Kan man bruke frosne fileter?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Stine. Frossen fisk kan brukes, men de må tines først. Allerbest er det å tine fisk i kjøleskapet. Beregn 24 timer.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg serverte denne retten til middag i dag med kokte poteter og gulrøtter. Resultatet ble veldig godt.

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche! Hyggelig å høre at fiskemiddagen falt i smak.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg har et spørsmål om denne retten. Er det riktig at det bare skal brukes 4s.s.Creme Fraiche? Jeg synes det er veldig lite, også i forhold til bilde.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du har rett i at det virke som litt lite, også når det gjelder bildet. Jeg vil nok anbefale to dl gitt mengden av urter. Vi retter opp. :) Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat