Kremet torsk

Kremet torsk

8
12
Enkel20 min
Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    poteter
  • 750 g
    torskefilet
  • 1 stk
    liten dillbunt
  • 2 dl
  • 1 ts
    pepperrot fra tube
  • ½ ts
    salt
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 3 ts
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. 3

    Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.

  4. 4

    Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.

    Tips

    Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

  5. 5

    Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.

  6. 6

    Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.

Tips

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

Del denne oppskriften: