Håndkle og blad
Kremet torsk
(1212)

Kremet torsk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stkpoteter
750 gtorskefilet
1 stkliten dillbunt
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
1 tspepperrot fra tube
½ tssalt
4 stkgulrøtter
3 tssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
    4. Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

    5. Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
    6. Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Blått hjerte
Tips!

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat