Oppskrift på Kremet torsk

Kremet torsk

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
750 gtorskefilet
1 stkliten dillbunt
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
1 tspepperrot fra tube
½ tssalt
4 stkgulrøtter
3 tssitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
    4. Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.

      Tips:

      Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

    5. Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
    6. Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.

Tips:

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

Kommentarer