Kremet torsk
Utførelse
EnkelTid
Steketid
Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
8 stk | poteter |
750 g | torskefilet |
1 stk | liten dillbunt |
2 dl | TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original |
1 ts | pepperrot fra tube |
½ ts | salt |
4 stk | gulrøtter |
3 ts | sitronsaft |
Slik gjør du det
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
- Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.
Tips:
Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.
- Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
- Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Tips:
Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.