Kremet torsk

Kremet torsk

8
  • Enkel
  • 20 min
  • 15 min
Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Ingredienser

8 stk poteter
750 g torskefilet
1 stk liten dillbunt
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
1 ts pepperrot fra tube
½ ts salt
4 stk gulrøtter
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
    4. Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.
      Tips

      Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

    5. Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
    6. Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Tips

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

Kommentarer

  • Veronica

    4 år siden
    Helt grei hverdagsrett. Litt tam i smaken for vår del! :)

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Veronica, Dette er nok en mild rett, men du kan fint gjøre den mer smakfull med f.eks chili, hvitløk eller sennep :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat